Kuva: AOP

Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi pohti titteliään toisen eronsa jälkeen: "Se oli riski valinta"

17.10.2020 20:15 - Henna Koste

Uuden kirjan julkaissut Emilia Vuorisalmi rakastaa titteliään ja tietää, että se on lunastettu takaisin.

Lääkäri, rakkaustohtori ja kirjailija Emilia Vuorisalmi vieraili Radio Novan Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa. Vuorisalmen uusi kirja Rakkaus haltuun -kirja (WSOY)  on julkaistu tällä viikolla. Vuorisalmi kertoo pohtineensa rakkaustohtori-titteliään kirjansa kohdalla. 

- Mähän rakastan tätä nimeä, koska kävin hirveää kriisiä silloin aikoinaan, kun olin just eronnut. Vuosi sitten erosin toisen lapseni isästä, että pitääkö minun heivata tämä titteli? Tämä kirja nimenomaan kertoo kaikesta muusta kuin parisuhteen rakkaudesta, nythän tämä titteli on lunastettu takaisin. Tuota kirjan nimeäkin pohtiessa se oli riskivalinta.  Se on helppo laittaa iltapäivälehtien lööppiin, että "Eronnut Emilia Vuorisalmi puhuu kestävästä rakkaudesta". Mähän nimen omaan puhun siitä, kuinka sinkkuna pystyn kokemaan rakkautta joka päivä, Vuorisalmi perustelee. 

Hän kertoo olleensa aiemmin parisuhderiippuvainen. 

- Metsästin rakkauden huumaa menneessä elämässäni. Koin, etten voi olla täysin onnellinen ilman parisuhdetta. 

Vuorisalmi huomauttaakin, että koronapandemian aikainen eristys olisi ollut hänen aiemman minänsä pahin painajainen. Hän kuitenkin huomasi muuttuneensa paljon. 

- Istuin tosi tyynenä rantakalliolla, tuijotin merta, join teetä ja olin todella onnellinen ja tajusin, ettei se ole enää pahin pelkoni, hän sanoo ja jatkaa, että enemmän hän pelkäisi nykyisin olla parisuhteessa yksinäinen. 

Aiemmat Sunnuntaibrunssi-jaksot löydät täältä

Lue myös: 7 seikkaa, joiden avulla vähennät riitoja parisuhteessa - ovatko jo osa arkeanne?

Kilpailut

Uusimmat