Kuva: Shutterstock

Vuonna 1984 Yhdysvalloissa tapahtui raaka joukkomurha - tekijä yritti aiemmin hakea itselleen apua

04.12.2020 21:15 - Emmi Moilanen

Murha joka tapahtui -podcastin tuore jakso kertaa Kalifornian San Diegossa tapahtunutta joukkosurmaa.

Murha joka tapahtui -podcastin uusi jakso johdattaa tällä viikolla kuuntelijan Kalifornian San Diegoon ja vuoteen 1984. Pikaruokaravintolassa työskennellyt Neva Caine oli avioitunut miehensä kanssa ja häämatkansa jälkeen nainen palasi ravintolaan töihin, jonka päälliköksi oli edennyt. Tavanomaiselta vaikuttanut päivä sai järkyttävän käänteen, ja Nevan työpäivän kulku oli luettavissa lehdistä ympäri maailman.

James Huberty hyökkäsi San Ysidrossa sijaitsevaan pikaruokaravintola Mc Donaldsiin, ja iskussa kuoli yhteensä 21 ihmistä sekä 19 haavoittui.

Kolme päivää ennen iskua James oli kertonut vaimolleen, että epäilee itsellään olevan jokin mielenterveyteen liittyvä sairaus, ja mies oli huolissaan itsestään. Päivää ennen iskua James soitti paikalliselle mielenterveysklinikalle ja pyysi apua itselleen mutta kukaan ei soittanut hänelle lupauksista huolimatta takaisin. Hoitaja oli kirjannut puhelun kiireettömänä, sillä mies oli vaikuttanut puhelimessa rauhalliselta ja rationaaliselta.

Juuri ennen joukkosurmaa James oli myös viettänyt aikaa perheensä kanssa eläintarhassa, ja kertonut vaimolleen oman elämänsä olevan ohitse. Eläintarhasta palattuaan perhe ruokaili kyseisessä pikaruokaravintolassa, ja kotiin palattuaan James pakkasi aseensa, hyvästeli vaimonsa ja tyttärensä sanoilla, ettei ”enää koskaan palaisi.”

Podcastin tuoreessa jaksossa kerrataan, että San Ysidron ammuskelu kuuluu uhriluvultaan Yhdysvaltojen suurimpiin joukkomurhiin. Motiivia iskujen takana ei ole tähän päiväänkään mennessä pystytty selvittämään, mutta kyseessä arvellaan olevan monien asioiden summa.

Voit kuunnella tuoreen Murha joka tapahtui -podcastin jakson täältä. Se sisältää lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa, eikä jaksoa suositella herkimmille kuuntelijoille.

Lue myös: Suzanne joutui julman murhan kohteeksi vuonna 1992 - tytön kohtalo sai kuulustelijatkin kyyneliin

Lue myös: Kohuttu seksikultti ehti toimia 20 vuotta - millainen oli ryhmä, johon kuului myös Hollywood-tähtiä?

Lue myös: Uusi Podplay-sovellus kokoaa parhaat podcastit kuuntelijoille - kuumimmat ulkomaiset sarjat mukana

Kilpailut

Uusimmat