Kuva: Otava

Hittikirjailija Saku Tuominen kertoo, miksi hänestä ei koskaan pitäisi antaa rakentavaa kritiikkiä

10.01.2021 09:15 - Henna Koste

Saku Tuominen antaa ravintolassakin aina pelkästään positiivista palautetta, vaikka ei pitäisi ruuasta ollenkaan.

Entinen tv-tuottaja Saku Tuominen pyörittää nykyisin Idealist Group -yritystään. Lukuisia kirjoja kirjoittanut Tuominen on osunut kultasuoneen tuoreimmalla Kaikki on hyvin -kirjallaan (Otava). Aiemmin intohimoinen ruuan ystävä ja ravintoloitsijanakin tunnettu Tuominen on kirjoittanut myös muun muassa ruuasta. 

Tuominen kertoo Iskelmän Satu Kotosen Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa, millainen palautteenantaja hän on ravintolassa. 

- En anna käytännössä ikinä kielteistä palautetta, vaan annan pelkästään positiivista palautetta, hän kertoo. 

Tuominen kertoo, että tutun "Maistuiko?"-kysymyksen äärelläkin hän vastaa myönteisesti, oli makumaailma ollut sitten mitä tahansa. 

- Luulen, että ihmiset ovat aika hyviä vaistoamaan, jos joku ei toimi. Siitä (palautteesta) ei tule kuin paha mieli kaikille. En anna kielteistä palautetta juuri koskaan. Sanotaan kerran viidessä vuodessa ehkä. Se on kivempaa, suosittelen kaikille. 

- Rakastan vihata termiä rakentava kritiikki. Hirveän usein sanotaan, että pitää antaa rakentavaa kritiikkiä, minusta sitä ei pitäisi antaa ollenkaan, koska rakentava kritiikki tulee ylhäältä alas. "Minä olisin tehnyt tämän paremmin, minä kerron täältä ylhäältä sinulle, minä autan sinua kehittymään". Viime kädessähän kysymys on makuasioista, Tuominen selventää.

Hän myöntää, että selkeän virheen kohdalla tilanne on erilainen. 

- Jos sanon, että haluaisin kasviruokaa, mutta tulee lihaa, kyllä siitä sanon. Jos pyydän jonkun asian raakana tai mediumina, eikä se tule niin, saatan sanoa, mutten siitäkään kovin helpolla, Tuominen sanoo. 

Kuuntele koko Sadun Sunnuntaivieras -jakso täältä.

Iskelmä, Podplay ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Miten pitkään viiniä kannattaa pitää jääkaapissa ennen tarjoilua?

Kilpailut

Uusimmat