Kuva: Heidi Strengell

Himocast-podcastin vetäjät laittavat G-pistefaktat kuntoon: 'Sen etsiminen herättää turhia paineita'

02.03.2021 10:15 - Ella Haura

Missä G-piste sijaitsee, ja millainen on G-pistekulli? Kaisa Merelä ja Jenni Janakka vastaavat kysymyksiin uusimmassa podcast-jaksossaan.

Kaisa Merelän, 25, ja Jenni Janakan, 34, luotsaamassa Himocast-podcastissa puhutaan avoimesti seksistä. Suositun podcastin uusin jakso on nimeltään G-piste, ja kaksikon tavoitteena on laittaa lähes myyttisen statuksen omaavan aiheen faktat kuntoon. 

Merelä kertoo, että G-piste ei tämänhetkisen tutkimustiedon valossa ole varsinainen piste tai elin, kuten usein ajatellaan.

- Se on kohta, jossa kulkee tiettyjä hermoratoja sekä virtsaputki. Yksi näistä hermopäätteistä johtaa klitorikseen. Klitoris taas on elin, joka paljon luultua suurempi, hän jatkaa.

Merelän mukaan G-pisteen nautintoon osallistuu sekä virtsaputki, että klitoris. G-pisteen sijaintia hän kuvailee hyvin yksilölliseksi riippuen siitä, missä ja miten kunkin yksilön hermoradat kohtaavat. 

Janakka ja Merelä paljastavat myös, millainen penis tavoittaa heidän G-pisteensä parhaiten.

- Mun mielestä G-pistekulli on kova, keskiverron kokoinen, ylöspäin käyrä ja paksuhko, Merelä toteaa podcast-jaksossa.

Janakka huomauttaa Merelälle, että myös seksiasennolla on vaikutusta G-pisteen tavoittamiseen.

- Toihan on paras, jos nainen on päällä, mutta entäs takaapäin?

- Totta, silloin peniksen pitäisi kääntyä alaspäin, Merelä komppaa.

Koetut paineet voivat estää nautinnon

Janakka ja Merelä ovat yhtä mieltä siitä, että G-pisteen löytämisestä koetaan helposti liikaa paineita. Janakka kertoo, että hänen nuoruudessaan G-pisteen tärkeydestä puhuttiin jatkuvasti mediassa, minkä vuoksi hän suhtautui itsekin aiheeseen negatiivisesti. Kaksikko arvelee suuren mediahuomion olevan osa ongelmaa.

- On tärkeää, että naisen anatomiasta ja seksuaalisuudesta levitetään tietoa, mutta se herättää niin helposti turhia paineita. Jos G-pistettä ei olekaan vielä löytänyt, voi kokea olevansa vääränlainen, Merelä pohtii.

Naiset puhuvat podcast-jaksossa myös muista seksiin liitetyistä paineista, jotka voivat olla esteenä nautinnolle. Merelä kannustaa kuuntelijoita rentoutumiseen ja nautinnolle antautumiseen. 

Pääset kuuntelemaan podcast-jakson alta. Jos jakso ei näy, pääset kuuntelemaan sen tästä.

Lue myös: Millainen on hyvä suutelija? Suositun Himocast-podcastin vetäjät kertovat

Lue myös: Suomalaisten seksielämässä on alueellisia eroja - eniten seksiä harrastetaan Pohjois-Suomessa

Lue myös: Mitä horoskooppia muistutat luonteeltasi oikeasti? Hauska testi paljastaa!

Kilpailut

Uusimmat