Kuva: Emmi Moilanen

Ex-jengiläinen Mika "Immu" Ilmén kertoo vankilan karuista oloista - kiuaskivet viuhuivat saunassa

27.09.2021 08:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Mika "Immu" Ilmén suoritti huumetuomionsa pääosin Helsingin vankilan, eli "Sörkan" paljusellissä. Hän kertoo olosuhteiden olleen tsaarinaikaiset.

Entinen rikollinen Mika "Immu" Ilmén oli moottoripyöräkerho Cannonball MC:n kakkosmies eli asekersantti. Portsaribisnestä ja kuntosalia pyörittänyt Ilmén ajautui talousvaikeuksien kautta huumebisnekseen ja moottoripyöräjengiin.

– Ajatus oli, että ratkaisen ongelmat kokaiinilla, hän toteaa Podplay-alkuperäissarjassa.

Yhdessä ex-poliisi Kalevi Puontin kanssa luotsaamansa Rosvo & Poliisi -podcastin uudessa jaksossa Ilmén kertoo, miten hän päätyi rikolliselle tielle. Lopulta kaikki päättyi kovaan, yli 10 vuoden huumetuomioon.

Ilmén passitettiin Helsingin vankilaan, Sörkkaan suorittamaan tuomiotaan. Nykyisin hän on vilpittömän onnellinen, että sai tuomion.

– Linna tekee todella hyvää ihmiselle. Koen olevani parempi versio itsestäni nykyään kuin ennen tuomiota, hän kertoo.

Kalevi "Kale" Puonti (vas.) ja Mika "Immu" Ilmén luotsaavat Rosvo & Poliisi -podcastia. (kuva: Niko Tiainen)

Elämä vankilassa oli kovaa jo ihan olosuhteiden puolesta. Ensimmäiset vangit passitettiin Sörkkaan jo vuonna 1881, ja Ilmén kertoo paljusellinsä olleen tsaarinaikaisessa kunnossa.

– Sellissä oli pikilattiat, eikä sinne tullut vettä. Yöaikaan tarpeet tehtiin ämpäriin, josta paljuselli on saanut nimensä. Nykyisin ne on remontoitu tämän päivän standardeihin.

Hän kertoo, että suihkuun pääsi pari kertaa viikossa. Joskus oli myös mahdollisuus saunaan.

– Sauna oli se paikka, missä selviteltiin välejä. Siellä ei ole kameravalvontaa. Saunareissu ei olekaan niin siisti, kun siellä onkin kavereita vastassa, joilla on pyyhkeiden sisällä kiuaskiviä valmiina muiluttamaan.

Ilmén kuvailee olleensa vankila-aikanaan erakko. Hän sai olla pääasiassa rauhassa.

– Pari keissiä oli, joissa en voinut väistää, hän toteaa.

Ilmén vapautui vankilasta syksyllä 2018 ja koevapauden jälkeen hän on saanut tuomionsa suoritettua. Nykyisin hän on jättänyt rikokset ja alkoholin, liiveistä hän luopui jo ennen vankilaa.

Lisää Ilménin rankkoja kokemuksia vankilan arjesta voit kuunnella Rosvon & Poliisin uudesta jaksosta. Pääset kuuntelemaan sen täältä.

Lue myös: 15 vuotta vanginvartijana toiminut Mikko Kiiskilä: "Vankiaines on muuttunut paljon vuosien aikana"

Lue myös: Kahdesta murhasta tuomittu Janne Raninen on istunut vankilassa 23 vuotta: 'Linna ei ollut pelote'

Lue myös: Ex-rosvo Mika Ilmén ja entinen poliisi Kalevi Puonti olivat "vihollisia" - nyt he luotsaavat rankkaa uutuussarjaa

Voice.fi, Podplay, Radio City ja Suomirock ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat