Kuva: Mikko Räsänen

Radion suosikkijuontaja opiskeli ensin näyttelijäksi sekä poliisiksi: "On antanut perspektiiviä"

03.10.2021 21:15 - Henna Koste

Iskelmän Aamuklubin Pauliina Puurila on toteuttanut monia ammatillisia haaveitaan. Hän kertoo urapolkujen avartaneen maailmaa Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa.

Moni haaveilee radiojuontajan pestistä. Alalle voi päätyä monista lähtökohdista ja siitä mainio esimerkki onkin Iskelmän Aamuklubista tuttu radiojuontaja Pauliina Puurila. Yhdessä Mikko Siltalan kanssa suosikkiohjelmaa juontava Pauliina on opiskellut näyttelijäksi ja poliisiksi. Mikko ja Pauliina kertoivat urapoluistaan kollegansa Satu Kotosen haastattelussa Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa. 

Pauliinan haaveammatti löytyy kuitenkin edellä mainittujen alojen ulkopuolelta.

- Halusin kätilöksi. Jaksoin rämpiä lukion sillä ajatuksella, että haluan olla maailman paras kätilö ja mun on pakko tämä lukio käydä läpi, Pauliina kertoo.

Kirjoitusten aikana hän alkoi tulla kuitenkin toisiin ajatuksiin, sillä teatteritausta otti haaveissa isompaa roolia. Nuorena aikuisena Pauliina oli haaveillut myös poliisikoulusta ja poliisin urasta.

- Hain ja pääsin, ja sairaanhoitajaopinnot jäivät kesken, Pauliina sanoo ja kertoo arvostavansa itsessään sitä, että on uskaltanut tarttua unelmiinsa ja yhdistää ne sujuvasti perhe-elämään. 

Poliisin työssä Pauliina ehti nähdä paljon.

- Se oli aika iso ikkuna ihmisyydestä ja karuudesta. Yhä päivittäin tulee mieleen asioita sieltä. Tulee hyviäkin asioita, vaikka pääsääntöisesti siinä liikutaan aika ikävien asioiden äärellä. Ymmärrystä myös, ymmärrystä ihmisen elämään - se on aika pieni se riski, että horjahtaa johonkin sellaiseen ei-toivottuun, ja kuinka epätoivo tai joku musta hetki voi vallata jonkun. On hienoa, että on saanut nähdä sen. On antanut kyllä perspektiiviä, Pauliina sanoo. 

Pauliina näkee selkeitä yhdistäviä tekijöitä eri ammattiensa välillä. Kuuntele Pauliina Puurilan ja Mikko Siltalan haastattelu Podplaysta täältä

Lue myös: Radion aamujuontajalle kävi huvittava moka kauppareissulla - pystytkö samaistumaan?

Kilpailut

Uusimmat