Kuva: Emmi Moilanen

Olli Herman kertoo olleensa veloissa ensimmäisen albuminsa aikoihin - "Musabisnes ei ole bisnes"

28.04.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Musiikkiteollisuus on armoton tekijöilleen.

Toimittaja Iriz Silander saa Iriz Silander ja VIP-vieraat -podcastiin vieraakseen muusikko Olli Hermanin, 38. Muusikko on tehnyt mittavan uran maailmalla Reckless Love -yhtyeen kärkinimenä.

Vaikka ura on ollut menestyksekäs, Herman muistuttaa, ettei muusikon ura ole pelkkää glooriaa, vaikka siltä saattaakin näyttää ulospäin.

- Musabisnes ei ole bisnes, Herman toteaa jaksossa.

Hänen mukaansa rap-artisti Uniikki on joskus todennut musiikkiteollisuuden olevan ainoa ala, jossa breakevenia juhlistetaan suuresti. Breakevenilla tarkoitetaan liikemaailmassa tilannetta, jossa menot ja tulot ovat samalla tasolla.

- Kun ensimmäinen albumi julkaistiin, niin mulla oli jo velkaa, Herman toteaa kertoessaan, ettei omaisuus karttunut edes ensimmäisen levyn julkaisun myötä.

- Oikeastaan koko homma pyörii tappiolla, se on ihan sairasta kun sitä ajattelee, Herman summaa ajatuksiaan musiikkiteollisuuden taloudellisesta kannattamattomuudesta.

Hänen mukaansa kyse on showbisneknestä. Ulospäin puitteet saattavat näyttää hulppeilta ja hienoilta, mutta todellisuus on jotain aivan muuta.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Herman kertoo ottaneensa kaikki mahdolliset ennakkopalkkiot tulevasta levystään, jotta saisi mahdollisuuden työstää musiikkiaan. Hän kuitenkin muistuttaa, että ennakot ovat lainoja, jotka maksetaan takaisin. Hänen mukaansa kyse oli kuitenkin tietynlaisesta uhkapelaamisesta, sillä oli luotettava siihen, että levymyyntiä tulee olemaan riittävästi velkojen takaisinmaksamiseksi.

- Sillä saimme ostettua ehkä noin puoli vuotta lisäaikaa, Herman kertoo. Näin he pystyivät artistin sanojen mukaan keskittymään ainoastaan musiikin tekemiseen ja uran luomiseen.

Se kannatti.

Hän kertoo yhtyeensä kohdalla käyneen hyvä tuuri, että menestystä tuli ja albumit menivät kaupaksi. Näin ollen yhtyeen jäsenet saivat maksettua lainansa takaisin.

Kuuntele koko jakso alta tai Podplaysta.

Lue myös: Sami Uotilan ja hänen puolisonsa ikäero herättää tunteita - 'Ollaan kiikuttamassa saunan taakse'

Lue myös: Hanna Sumari rakastui pitkäaikaiseen aviomieheensä ollessaan edellisessä liitossa - "Päätös oli äärimmäisen helppo"

Lue myös: Inka Kallén kertoo totuuden Odotus-elokuvan seksikohtauksista - yhtä asiaa ei kuitenkaan voi näytellä

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat