Kuva: Shutterstock

Isä työskenteli lelutehtaassa - todellisuudessa tehdas olikin vankila

25.05.2022 22:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Naiselle uskoteltiin hänen isänsä olevan lelutehtaan työntekijä, mutta todellisuus oli jotain aivan muuta. Isä oli vanki.

Siitä on vaikea puhua - podcastin uudessa jaksossa kuullaan isänsä nuorena menettäneen naisen tarina. Rikolliselle polulle suuntautunut isä vietti myös osan ajastaan vankilassa, jossa myös jälkikasvu vieraili ajoittain katsomassa häntä.

Nuorille lapsille ei kuitenkaan kerrottu totuutta vierailuista, vaan lapsille kerrottiin isän työskentelevän lelutehtaassa. Vankilan puitteet toivat naisen mielestä mieleen tehtaan, joten ei hän nuorena lapsena osannut epäillä tarinaa. Vanhemmat myös vahvistivat tarinaa antamalla lapsille vankilavierailujen yhteydessä leluja.

- Se vankilan tapaamishuone oli viihtyisä paikka. Siellä saatiin istua isän sylissä ja leikkiä leluilla, nainen muistelee.

Podcastissa nainen korostaa, että lapsille valehtelu vanhemman vankilaolosuhteista on vastoin kaikkia tutkimuksia ja suosituksia. Hän kertoo kuitenkin kokevansa, että heidän kohdallaan totuuden välttely oli toimiva ratkaisu.

Hänen mukaansa nykyisin vastaava salailu olisi kuitenkin vaikeampaa, sillä tietoa on niin helposti saatavilla esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Rikollinen ei ole aina ikävä ihminen

Tunnetut rikolliset leikittivät lapsia nuorina. Nainen kertoo muun muassa Natural born killers -rikollisjärjestön perustajajäsenenä ja kaksi selvittämätöntä henkirikosta tunnustaneena tunnetun Lauri Johanssonin olleen läheinen perheen lasten kanssa. Johansson leikitti ja vietti lasten kanssa aikaa.

Nainen muistelee Johanssonin leikkisänä ja lapsenmielisenä miehenä, joka viihtyi lasten seurassa. Rikollinen tausta ei siis näkynyt lapsille mitenkään.

- Ei pitäisi tehdä ihmisistä johtopäätöksiä taustan perusteella, nainen kertoo isältään perimästään elämänopistaan.

Hän muistelee monien rikollistaustaisten ihmisten viettäneen aikaa heidän kotonaan, nainen kuvaili ihmisiä tulleen ja menneen.

Isän kuolinpäivänä perheen kotona vieraili edesmennyt järjestäytyneen rikollisuuden tekijänä tunnettu Jari Kolivaara. Hänet tuomittiin elämänsä aikana kymmenistä rikoksista, kuten murhasta, törkeästä raiskauksesta sekä raiskauksesta.

Illanvietto kääntyi tragediaksi, kun isä menehtyi Koljosen ampumiin laukauksiin perheen nuorin lapsi sylissään.

Kuuntele koko jakso alta tai Podplaysta.

Lue myös: Ulla kohtasi puolisonsa toisen naisen - tajusi, että tämä tiesi vielä vähemmän kuin hän itse

Lue myös: Äiti valehteli lapselleen sairastavansa syöpää - yritti saada rahaa tarinalla

Lue myös: Liikuntakyky heikkeni nivel kerrallaan - hiljalleen etenevä sairaus oli vaikea havaita

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Uusimmat