Kuva: Mikko Räsänen

Mia Ehrnroothin sukunimi on herättänyt paljon huomiota - muistelee vuosien takaisia otsikoita

17.07.2022 21:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä Mia Ehrnrooth muistelee, kuinka hänen aatelistaustastaan uutisoitiin hänen uransa alkuvaiheilla.

Salatut elämät -televisiosarjassa vuosia Cindy Rantalaa näytellyt Mia Ehrnrooth, 35, vieraili toimittaja Iriz Silanderin vieraana Iriz Silander ja VIP-vieraat -podcastissa.

Ehrnrooth kertoo haastattelussa, että hänen sukunimensä on herättänyt aikoinaan paljon lehtiotsikoita ja kummastelua.

Voit kuunnella koko jakson tästä tai Podplayssa.

Hänen sukunimensä Ehrnrooth on Suomen historiassa merkittävä sukunimi. Sukuun kuuluu niin talouselämän vaikuttajia kuin sotilashenkilöstöä. Suvun kenties tunnetuin henkilö on jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth, joka palkittiin saavutuksistaan Mannerheim-ristillä.

- Se oli hassua, kun lehdissä kirjoitettiin sellaisia artikkeleita, joista ei tunnistanut itseään, Ehrnrooth muistelee aikaa, jolloin hän aloitti Salatut elämät -sarjassa ja hänen aatelistaustansa tuli julki.

Hänen mukaansa hänen sukunimeensä liittyy paljon latausta, joka tuntuu hänen mielestään erikoiselta. Hän kertoo elävänsä täysin normaalia elämää nimestään huolimatta.

Hän kuitenkin myöntää tiedostavansa, että Ehrnroothien suku on merkittävä osa Suomen historiaa ja suvussa on ollut äärimmäisen vaikutusvaltaisia henkilöitä.

Ehrnrooth kertoo, että aatelius ei näy arjessa, sillä tällä ei ole nykypäivän Suomessa mitään merkitystä. Hän muistelee jonkun joskus kysyneen, että istuvatko he kotona pitkän ruokapöydän äärellä kruunut päässä hopea-aterimilla syöden.

- Mitä, eikö teillä olekaan palvelijoita, Silander vitsailee näyttelijälle.

Suomessa aatelissukuja on lähes 300. Aatelointi on peruja Ruotsin vallan ajalta, jolloin hallitsija saattoi aateloida suvun. Esimerkiksi erilaiset hallinnolliset virat vaativat aikoinaan aatelisarvon, jotta tehtävissä pystyi työskentelemään.

Koska aateliudella ei tosiaan ole enää käytännössä merkitystä, Ehrnrooth muistelee vuosien takaisia otsikoita hassuina.

Sukunimi olikin ajoittain rasite, sillä Ehrnroothin mukaan hänen sukunsa nostettiin jatkuvasti aikoinaan esiin, vaikka hän olisi halunnut puhua muista asioista.

- Kun en koe olevani arrogantti tai että lähtisin introamaan itseäni aatelius edellä, niin oli hassua, että lehdistö teki sen, hän muistelee.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 13.3.2022.

Lue myös: MTV: Salkkarit-tähti Mia Ehrnrooth jättää suosikkisarjan hetkeksi - syynä pitkäaikainen haave

Lue myös: Salkkarit-näyttelijä Mia Ehrnroothin somevideolla neljä miljoonaa katsojaa: "Kaikki samaistuvat"

Lue myös: IS: Entinen Salkkarit-näyttelijä synnytti esikoislapsensa

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat