Kuva: Shutterstock

33-vuotias suomalainen perheenisä harrastaa seksiä muidenkin kuin vaimonsa kanssa - "Voimme ottaa irtiottoja lapsiarjesta"

23.07.2022 21:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Antero elää avoimessa suhteessa, ja hänellä on avioliiton ulkopuolella "friends with benefits" -suhteita. Hänen tarinansa kuullaan uusimmassa Himocast-jaksossa.

Himocast-podcastin 79:nnessä jaksossa puhutaan panokavereista, panoystävistä ja friends with benefits -suhteista. Friends with benefits -suhteilla, tai lyhennettynä fwb-suhteilla, viitataan ihmissuhteisiin, joissa kaveruuteen tai ystävyyteen yhdistyy myös seksin harrastamista. Suhdetyypille ei ole olemassa vakiintunutta suomennosta.

Himocastin vetäjät Jenni Janakka ja Chike Ohanwe pyysivät Instagramin kautta podcastinsa kuuntelijoilta tarinoita friends with benefits -suhteista. Kaksikko valitsi neljä luettavaksi jakson aikana. Yhden kuulijatarinan lähetti 33-vuotias perheenisä, jolle Janakka ja Ohanwe keksivät nimimerkin Avosuhde-Antero. Antero on avoimessa suhteessa vaimonsa kanssa ja kokee saaneensa fwb-suhteista paljon iloa elämäänsä.

Voit lukea Anteron kertomuksen kokonaisuudessaan alta.

”Friends with benefits voi olla ihanaa. Olen 33-vuotias naimisissa oleva kahden lapsen isä. Lapset ovat alle kouluikäisiä. Olemme vaimoni kanssa seurustelleet teini-iästä lähtien, eli nyt jo yli 15 vuotta. Naimisissa olemme olleet yli seitsemän vuotta.

Syksyllä 2020 päätimme aloittaa avoimen suhteen. Lähdimme siihen todella onnellisesta ja vakaasta tilanteesta. Rakastamme toisiamme, olemme todella sitoutuneita ja haluamme elää loppuelämän yhdessä. Myös seksielämämme on ollut oikein hyvää. Keskustelussa huomasimme kuitenkin kaipaavamme enemmän vapauden tunnetta elämään. Lisäksi molemmilla on seikkailun- ja kokeilunhalua, ja haluamme suoda toisillemme vapauden tutkia omaa seksuaalisuutta myös muiden kanssa.

Himocastia juontavat kirjailija Jenni Janakka ja näyttelijä Chike Ohanwe. (kuva: Heidi Strengell)

Nyt molemmilla on ollut muutama fwb-suhde, ja nautimme elämästä enemmän kuin koskaan. Lapsiperhe-elämä on ihanaa emmekä vaihtaisi sitä mihinkään, mutta osaa se olla samaan aikaan myös kuluttavaa. Siksi on mahtavaa, että voimme ottaa silloin tällöin pieniä irtiottoja lapsiarjesta ja lähteä fwb-kaverin luokse rentoutumaan. Omien seikkailujen lisäksi olemme myös kokeneet myötäiloa toisen fwb-suhteista.

Koen, että friends with benefits on ehkä terminä hieman väärinymmärretty. Ainakin deittisovelluksissa törmää vahvoihin ennakkoluuloihin friends with benefitsiä kohtaan. Se usein tulkitaan kiertoilmaukseksi irtoseksille, mitä se ei minusta todellakaan ole. Tuntuu, että se ”friends” unohtuu melkein kokonaan. Minulle friends with benefits on nimenomaan sitä ystävyyttä tai kaveruutta, johon voi kuulua ihanana lisänä läheisyyttä ja seksiä juuri sen verran ja silloin, kun yhdessä halutaan.

Toinen yleinen ennakkoluulo on ajatus, että ei tuollainen voi toimia, koska jossain kohtaa tulee kuitenkin tunteita mukaan. Itse lähestyn tätä ajatusta vähän eri kulmasta. Että haittaako se? En minä edes yritä tukahduttaa tunteitani, koska eivät tunteet sillä tavalla toimi. Itselläni on lämpimiä tunteita kaikkia fwb-kavereitani kohtaan - luottamusta, välittämistä, tykkäämistä ja läheisyyttä. He ovat minulle tärkeitä ihmisiä, ja mielelläni haluaisin pitää heidät elämässäni. Varsinaisesti polyamoriseksi en itseäni kuitenkaan koe, ainakaan sanan siinä merkityksessä, että uskoisin kokevani muiden kanssa samanlaista romanttista rakkautta kuin vaimoni kanssa, mutta termit ovat vain termejä ja rajat ovat häilyviä. Uskon silti, että myös ystävien kanssa voi harrastaa seksiä, jos se on se, mitä molemmat haluavat ja jos avoimesta kommunikoinnista pidetään hyvää huolta.

Meille fwb-kaverit ovat antaneet elämään todella paljon hyvää ja opettaneet meille myös todella paljon itsestämme ja omasta parisuhteestamme. Nykyään kommunikoimme enemmän ja avoimemmin, vaikka lähtötilanteemmekin oli jo hyvä. Olemme löytäneet fwb-kavereiden kautta uusia elementtejä myös meidän seksielämäämme ja olemme voineet hyödyntää niitä omassa parisuhteessamme. Ja vielä tuohon väärinymmärrettyyn termiin liittyen spekuloin, että se saattaa liittyä siihen, että friends with benefitsille ei ole vielä löytynyt järkevää vakiintunutta suomennosta. Silloin se helposti jää etäiseksi ja niputtuu ihmisten mielissä muiden kirjainyhdistelmien joukkoon.”

Janakan ja Ohanwen kommentit Anteron tarinaan sekä muut jaksossa kuultavat friends with benefits -kokemukset voit kuunnella Himocastin jaksosta alta tai Podplaysta.

Artikkeli julkaistiin alun perin 5.3.2022.

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Jenni Janakka Luokkakokous-seksikohtauksestaan Jaajo Linnonmaan kanssa: "Sanoin, että kosket mihin kosket"

Lue myös: "Halusin seksiä" - Marja Kihlström kertoo avoimesti, millaisia ajatuksia kävi läpi elämän muuttuessa

Kilpailut

Uusimmat