Kuva: Shutterstock

Suomalainen Michelin-kokki vihjaa - yksi seikka paljastaa, onko ravintola hyvä vai huono

14.08.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Huippukokki Pekka Terävän mukaan yksityiskohtiin kannattaa kiinnittää huomiota ravintolaa valittaessa. Erityisesti yksi paikka paljastaa hänen mukaansa paljon ruokapaikasta.

Ravintoloitsija ja huippukokki Pekka Terävä on niittänyt mainetta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänen saavutuksensa ruokakulttuurin edistäjänä on huomioitu sekä Ranskan että Ruotsin valtioiden myöntämillä ritari-arvonimillä. Lisäksi Terävän omistamalle Olo-ravintolalle on myönnetty Michelin-tähti vuodesta 2011 alkaen.

Ravintoloitsijalle onkin kertynyt kokemusta ja näkemystä lukemattomista ravintoloista ja hän paljastaakin yhden paikan, josta tunnistaa hyvän ruokapaikan.

Nimittäin vessasta.

Terävän mukaan siisti vessa kertoo siitä, että ravintolassa pidetään huolta asioista. Hän painottaa, että yksityiskohdat kertovat paljon.

- Alallamme on sellainen sanonta, että 'devils lives in details', Terävä toteaa.

Sanonta tarkoittaa vapaasti suomennettuna, että paholainen asuu yksityiskohdissa. Terävän mukaan mitä pienempiin yksityiskohtiin kiinnitetään huomiota, sitä parempi on lopputulos.

- Minulla on sellainen tapa, että kun käyn vessassa, oli sitten kyseessä oma ravintolani tai ulkopuolinen paikka, niin käsiä pestessäni kiillotan aina lopuksi hanan. Sillä tavoin, että se on vähän kuin peiliin katsoisi, hän toteaa pinttyneestä tavastaan.

- En pääse siitä ikinä eroon, huippukokki tokaisee haastattelussa.

Haastattelussa Terävä kertoo suomalaisesta ravintolakulttuurista ja pohtii, miksi ranskalainen keittiö on ravintolamaailman kulmakiviä. Voit kuunnella koko haastattelun alta sekä Podplaysta.

Terävä perehtyy ravintolamaailman saloihin myös Henksun safka -podcastissa. Sarjassa ovat Terävän lisäksi äänessä myös huippukokit Antti Vahtera sekä Petteri Luoto. Sarjassa kuullaan myös toimittaja Pauli Aalto-Setälää, jonka johdolla kokit muistelevat ikimuistoisimpia hetkiä uraltaan ja sukeltavat ravintolamaailman kulisseihin.

Sarja on kuunneltavissa Podplayssa.

Lue myös: Huippukokki muistelee oligarkin saamaa erityiskohtelua - 'He olisivat halunneet sukellusveneajelulle'

Lue myös: Mikä on erikoisin raaka-aine, jota olet kokannut? Huippukokit kertovat kokemuksistaan uudessa sarjassa

Lue myös: Kasviksia grilliin - huippukokit kertovat vinkkejä, kuinka kasvikset maistuvat kesälautasella

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat