Kuva: Laura Kiuru

Henna Kalinainen luottaa kotona perinteiseen työnjakoon - 'Kotityöt kuuluvat naisille'

12.08.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Henna Kalinainen kertoo Mamma Mia -podcastissa tekevänsä mieluusti kotityöt itse.

Mamma Mia -podcastin uudessa jaksossa tosi-tv-tähdet Henna Kalinainen ja Vilma Karjalainen keskustelevat lapsiperheitä kuluttavasta ja riitoja aiheuttavasta aiheesta, nimittäin siivoamisesta.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Ruuhkavuosien keskellä lapsiperheissä tavarat seilaavat vääriin paikkoihin ja murusia, sormenjälkiä sekä sotkua kertyy nopeammin kuin ehtii siivoamaan. Perheissä on kuitenkin monia tapoja jakaa arjen askareet. Kalinainen kertoo jaksossa omaksuneessa lapsuudestaan hyvinkin perinteisen mallin: isä kävi töissä ja äiti teki kotityöt.

- Ne kyllä jäävät mieleen sieltä lapsuudesta. Siis nämä tietynlaiset mallit, Kalinainen toteaa.

Hän myöntää ajattelevansa, että kotityöt kuuluvat naisille. Tosi-tv-tähti kuitenkin korostaa, ettei tämä ole ainoa tapa suhtautua kotiaskareiden jakoon.

- Olen ollut sellainen ajattelija kotitöiden suhteen, että nämä asiat kuuluvat naisille, Kalinainen täräyttää.

Kalinainen haluaa kuitenkin korostaa, ettei ajattele tämä olevan ainoa oikea tapa suhtautua asiaan, saatikka, että tällainen järjestely toimisi jokaisessa perheessä. Hän kertoo olevansa tällä hetkellä itse hoitovapaalla ja puoliso käy kokoaikatyössä, joten jaottelu on heille luonteva.

Kalinainen kuitenkin korostaa tuovansa osansa perheen elantoon työskentelevänsä yrittäjänä. Hän kuitenkin tekee työnsä iltaisin vasta lapsen mentyä nukkumaan.

- Koen sen olevan vastuullani. Olen kuitenkin hieman modernisoinut sitä siten, että Jarkko vie roskat. Hän pesee myös joskus omia pyykkejään, jos hänellä on kiire niiden suhteen. Hän osaa laittaa keittiön kuntoon, minä tosin hieman viimeistelen sitä, Kalinainen luettelee perheen kotitöiden jakamisesta.

Tosi-tv-tähti kuitenkin kertoo, ettei hänen puolisonsa ole koskaan imuroinut tai pessyt lattioita perheen yhteisessä kodissa. Myös esimerkiksi lakanoiden vaihtaminen on Kalinaisen mukaan hänen tehtävänsä.

- Hoidan kaikki tällaiset niin sanotut pikkupiiperrykset kotonamme, tosi-tv-tähti toteaa ykskantaan.

Kalinaisen mukaan puoliso kuitenkin osallistuu pyydettäessä kotitöihin, mutta tosi-tv-tähti haluaa usein tehdä askareet itse.

(kuva: Laura Kiuru)

Kotitöiden jakaminen jakaa mielipiteitä

Karjalainen puolestaan kertoo jaksossa suhtautuvansa kotitöiden jakamiseen päinvastoin. Hän haluaa jakaa kotityöt puoliksi puolison kanssa.

- Olen aika sellainen... Joku voisi sanoa Justiinaksi, Karjalainen naurahtaa.

- Olen tottunut siihen, että tienaan esimerkiksi omat rahani ja että osallistun kaikkeen puoliksi. Silloin myös tietysti kotityöt ovat puoliksi siinä, hän jatkaa.

Karjalainen toteaa jaksossa, ettei suostuisi siihen, että tienaisi puolet perheen elannosta ja sen lisäksi tekisi itse kaikki kotityöt. Hän kannattaa tiukasti tasajakoa, joka on tosi-tv-tähden mukaan toiminutkin perheessä hyvin.

- Tuo kuulostaa reilulta ja tasa-arvoiselta, Kalinainen toteaa kollegansa jaosta.

Kalinainen pohtii, että pitäisikö hänen niin ikään vaatia tasajakoa kotitöiden suhteen, mutta toteaa kuitenkin pitävänsä nykyisestä järjestelystä.

- Ehkä sitten jollain tapaa pidän siitä, että olen se, joka pitää kodin kunnossa ja hän sitten tekee tällaiset autonrenkaan vaihdot, sähkötyöt sekä muut sellaiset, joita en itse pysty tekemään, Kalinainen summaa.

Lue myös: Henna Kalinainen antaa neuvon parisuhteeseen - "Miehelle voi sanoa 'katso pornoa ja vedä käteen'"

Lue myös: Haasteet puolison löytymisessä nostavat katkeruuden pintaan - "Miehet ovat vain p*llun perässä"

Lue myös: Suomalainen tosi-tv-tähti paljastaa: 'Minusta on tehty seitsemän lastensuojeilmoitusta'

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat