Kuva: Laura Kiuru

Suomalainen tosi-tv-tähti paljastaa: 'Minusta on tehty seitsemän lastensuojeilmoitusta'

17.06.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Lukuisten silmäparien tarkkaillessa voi julkkisvanhempi joutua kiusanteon kohteeksi esimerkiksi tekaistujen lastensuojeluilmoitusten tiimoilta.

Mamma Mia -podcastin tuoreessa jaksossa tosi-tv-tähdet Henna Kalinainen ja Vilma Karjalainen keskustelevat ruuhkavuosien tiimellyksessä elämisestä ja siitä, kuinka omat voimavarat voisi saada riittämään kiireen ja vilinän keskellä.

Jaksossa naiset kertaavat, millaisia tukipalveluita on saatavilla, mikäli oma arki tuntuu liian raskaalta. He haluavatkin korostaa, että apua on tarjolla, jos sitä vain hakee.

Kaksikko myös muistelee edellisessä jaksossa vierailleen somevaikuttaja Tinna Pehkosen kertoneen tehneensä itsestään lastensuojeluilmoituksen, jotta saisi tukea pikkulapsiarkeensa.

Karjalainen toteaa, että lastensuojelujärjestelmään liittyy paljon hyvää, mutta siinä on myös nurja puolensa, nimittäin turhaan tai kiusallaan tehdyt lastensuojeluilmoitukset.

- Meistä on tehty yhteensä seitsemän lastensuojeilmoitusta, tosi-tv-tähti paljastaa naurahtaen.

- Joka kerta ilmoitus on todettu aiheettomaksi, hän jatkaa.

- Myös tämä lastensuojelussa työskentelevä ihminen on viimeisinä kertoina soitellut sillä tavoin, että 'päivää Vilma, on pakko soittaa, sillä jokainen ilmoitus täytyy käydä läpi', Karjalainen kertoo jaksossa.

Karjalainen kertoo, että esimerkiksi hänen on eräässä ilmoituksessa väitetty repineen lastaan kovakouraisesti vaatteista puistossa, jonka tähti kiistää jyrkästi. Toinen ilmoitus oli puolestaan tehty sen vuoksi, ettei hänen lapsellaan ollut syksyllä hanskoja kädessään.

Myös Kalinainen kertoo, että heidän perheestään on tehty yksi lastensuojeluilmoitus. Tämäkin tehtiin kiusaamistarkoituksessa.

- Oli tällainen tekaistu juttu, josta meille sitten soitettiin. Selvitimme asian, mutta pahinta siinä oli se, että asia oli tuulesta temmattu, Kalinainen toteaa.

Kalinainen arvelee, että julkisuuden henkilönä saattaa joutua tällaisen kiusanteon kohteeksi.

Puolentoista vuoden ikäisen lapsen äiti muistelee säikähtäneensä hänestä tehtyä ilmoitusta.

- Menin paniikkiin. Joudutaanko me jonnekin, otetaanko meidän lapsi pois, mitä nyt tapahtuu? Mitä jos ne [lastensuojelu] ei uskokaan meitä. Se on pelottavaa, Kalinainen muistelee taannoisia tunteitaan.

Hän kertoo jaksossa perehtyneensä tekaistun ilmoituksen myötä siihen, mitä lastensuojelu oikeastaan tarkoittaa. Hän myös toteaa, että lastensuojelun työntekijät rauhoittelivat naista, ettei mitään syytä huoleen olisi.

- Mitään huolta ei herännyt, hän toteaa.

Kalinaisen mukaan myös lastensuojelun työntekijät huomasivat, että kyseessä tosiaan oli kiusaamistarkoituksessa tehty lastensuojeluilmoitus, eikä jatkotoimenpiteisiin ole tarvetta.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Vanhemmuuteen liittyy paljon tabuja, joita tosi-tv-tähdet haluavat murtaa - 'Mikä on sinun tekosyysi?'

Lue myös: Henna Kalinainen tähtää korkeakoulututkintoon - "Haluan varmistaa, että minulla on muutakin kuin viihdealan ammatti"

Lue myös: Vilma Karjalainen paljastaa, mikä on suhteen tila ex-Juuson kanssa - "En koe itseäni täysin sinkuksi"

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat