Kuva: AOP

Kristiina Komulainen kommentoi ensimmäistä kertaa poliisin työn lopettamista - kanteluilla ei ole osaa asiassa

13.10.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Kristiina Komulainen kertoo, että poliiseista tehdyt kantelut ovat osa poliisin työtä.

Media-alan ammattilaisena ja poliisina tunnettu Kristiina Komulainen kertoi aiemmin tänä vuonna jättävänsä työnsä poliisina. Uutinen nousi mediassa otsikoihin, ja Komulainen kertookin Iriz Silander ja VIP-vieraat -podcastin haastattelussa työn jättämiseen liittyneen harhaanjohtavaa otsikointia.

Toimittaja Iriz Silander muistelee podcastissa, että Komulaisen ilmoittaessa jättävänsä työnsä Helsingin poliisissa, otsikoissa puhuttiin Komulaisen saaneen potkut.

Näin ei kuitenkaan ollut.

- Minulle tarjottiin vakkaripaikkaa, Komulainen täsmentää.

- Kun lähdin, minulle sanottiin, että olen aina tervetullut takaisin, hän jatkaa.

Komulainen muistelee otsikoita poliisin työn jättämisensä ajoilta, ja hän täsmentää, että mediassa tehtiin virheellisiä johtopäätöksiä sekä hänestä tehtyjen kanteluiden että työn jättämisen välillä.

- Kyse oli osittain siitä, että on uutisoitu siitä, että [minusta] on tehty kanteluita tai valituksia, entinen poliisi kertoo.

- Mutta unohtui kertoa konteksti, Komulainen tokaisee.

Komulaisen mukaan poliiseista tehdyt kantelut ja valitukset ovat arkipäiväisiä.

- Minusta on tehty kanteluita ja valituksia, mutta tiedätkö mitä?, Komulainen kysyy Silanderilta.

- Lähestulkoon jokaisesta poliisista tehdään, hän täräyttää.

Komulainen kertoo, että hänestä on tehty hänen poliisiuransa aikana noin kaksi kantelua vuodessa. Hän kuitenkin korostaa, että kantelut ovat osa poliisin työtä. Komulainen kertoo, että hänen lähimmästä esihenkilöstään oli tehty kahden vuoden aikana sata kantelua.

- Siellä [poliisilaitoksella] on tällainen talonsisäinen mantra, että 'jos sinusta ei ole kanneltu, niin silloin et ole tehnyt töitäsi hyvin', Komulainen paljastaa.

Poliisin mukaan kanteluita poliisin toiminnasta tehdään vuosittain satoja. Vuonna 2019 poliisia kohtaan tehtiin 650 kantelua.

Komulainen kertoo luopuneensa työstään poliisissa, sillä hänestä tuntui, että olisi hyvä hetki jatkaa matkaa muihin tehtäviin.

Tällä hetkellä Komulainen opiskelee viestintää ja kouluttaa ihmisiä sekä organisaatioita konfliktitilanteissa toimimiseen.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Kutsu Iholla-sarjaan pysäytti Kristiina Komulaisen - kieltäytyi ensin!

Lue myös: Näyttelijä Kalle Lamberg paljastaa: kieltäytyi unelmaroolista Putous-ohjelmassa

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat