Kuva: Radio City

Suomessa on paikka, jossa tapahtuu kummia - fiktiivinen Usvakallio-podcast kutkuttaa mieliä

19.01.2023 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Usvakallio ei ole ainoastaan podcast, vaan kaupungin tapahtumia voi seurata myös paikallisesta sanomalehdestä.

Usvakallio on kuvitteellinen paikka jossain päin Suomea, jossa toinen toistaan kummallisemmat tapahtumat seuraavat toisiaan. Kaupunkia piinaa niin koulun rakenteisiin tunkeutunut, homeen kaltainen aines kuin kaupunkilaisia piinaava mystinen äänikin.

Kyseessä on Radio SuomiRockin juontajana toimivan Henri Laukan hengentuote, eikä sen sijainnille ole tarkkoja koordinaatteja Suomen kartalla.

- Usvakallio on paikka meidän jokaisen pään sisällä, sille ei välttämättä ole sellaista fyysistä ulottuvuutta, Laukka toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

Mikäli Laukan pitäisi sijoittaa Usvakallio kartalle, se saattaisi löytyä Oulun liepeiltä.

- Kuten podcastin kuuntelijat ovat varmasti hoksanneet, niin siinä on merta, siinä on aavikkoa, siinä on vuoristoa. Jos Suomesta löytyy tällainen paikka, niin se saattaa hyvinkin olla Usvakallio, podcastin luoja vihjaa.

Voit kuunnella Laukan haastattelun alta sekä Podplaysta.

Laukan mukaan sarjan tapahtumat pyörivät mystisten ja selittämättömien tapahtumien ympärillä.

- Me ihmisethän olemme sellaisia, että mitä pimeämpi, mitä varjoisampi, mitä enemmän piilossa jokin asia on, niin sitä kiehtovampi se myös on, Laukka valottaa.

Hän paljastaakin useiden tapahtumien jäävän sarja  ssa mysteeriksi. Tapahtumien syitä tai loppuratkaisuja ei välttämättä kerrota kuulijalle. Laukan mukaan mysteerit ovat aina kiinnostaneet häntä, joten hän uskoo niiden kiinnostavan myös kuulijoita.

Synkkä ja kuiva huumori kutkuttaa mieltä

Fiktiivinen radiolähetys tuntui Laukan mukaan luontevalta valinnalta ilmaisulle. Kuiva ja satiirinen ote maailmaan kuuluu niin Radio Suomirockin lähetyksissä kuin Usvakallion virallisen äänitorven, Osmo Vaaran puheissa. Asioista puhutaan vakavasti, mutta pilke silmäkulmassa.

- Osittain Osmo Vaara kaikessa kuivakkuudessaan pohjaa minuun itseeni, Laukka toteaa.

Laukka on ollut aiemminkin tekemässä vastaavanlaista, fiktiivistä radiolähetystä. Aiempi teos Lärviradio oli hänen mukaansa kokonainen radiokanava, jossa seurattiin kanavan ohjelmistoa aina urheilusta uutislähetyksiin. Aiemmessa tuotoksessa oli hänen mukaansa yhteneväisyyksiä näyttelijä Antti Holman supersuositun Radio Sodoman kanssa, jossa kuunneltiin radiolähetyksiä helvetistä.

Laukan mukaan Usvakallio on sen sijaan oma, poikkeava teoksensa. Eikä teos ulotu ainoastaan ääniaalloille, nimittäin kyseessä on monimediallinen tuote. Usvakallion Sanomat -verkkolehti seuraa niin ikään mystisen paikkakunnan tapahtumia.

- Usvakallio, se olen minä, sanotaanko vaikka näin, Laukka summaa.

Usvakallion ensimmäinen tuotantokausi on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Podplayssa.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 17.9.2022

Lue myös: Koomikko Niko Kivelä sekoitetaan useisiin suomalaisjulkkiksiin - myös nimikaima aiheuttaa päänvaivaa

Lue myös: Huippukokki muistelee oligarkin saamaa erityiskohtelua - 'He olisivat halunneet sukellusveneajelulle'

Lue myös: Hyvinkään ammuskelusta selvinnyt Heidi Foxell: "Kaikki työ vedettiin vessasta alas"

Voice.fi, Radio Suomirock, Radio Nova, Radio City, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat