Kuva: Mika Toivanen

Dingon jättisuosio yllätti yhtyeen jäsenet - intohimoisilta faneilta piilouduttiin erikoisella tavalla

10.03.2023 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Vuonna 1985 kultaa myyneellä Eve-albumilla aloittanut Jarkko Eve, 59, on palannut äänitysstudioon, jossa valmistuu tänä vuonna 60-vuotta täyttävän Even soolouran viides albumi. Radio Nostalgian haastattelussa Eve muistelee Dingon huippuvuosia.

Dingo-yhtyeen alkuperäisessä kokoonpanossa uransa aloittanut Eve jatkaa soolouraansa. 

Vuonna 1985 kultaa myyneellä Eve-albumilla aloittanut Jarkko Eve, 59, on palannut äänitysstudioon, jossa valmistuu tänä vuonna 60-vuotta täyttävän Even soolouran viides albumi. Esimakua tulevasta antoi tammikuun 13. päivä ilmestynyt Löytötavaraa-single.

Eve muistelee Radio Nostalgian haastattelussa juontaja Susanna Heikille Dingon 1980-lukua, jolloin yhtye saavutti valtavan suosion. 

- Se suosio yllätti kaikki meidät ja koko Suomen, Eve sanoo. 

- Muistan, kun olimme Aleksanterinkadulla nimmarikeikalla ja odotimme sinne sataa ihmistä. Siellä oli 2000 ihmistä! Se oli hämmentävää... kuin jonkinlainen rock-konsertti. Ei kukaan osannut sellaista odottaa.

Intohimoisten fanien vuoksi Dingon jäsenten täytyi piiloutua, jotta he pääsivät keikoille. Yksi erikoinen tapa oli saapua paikan päälle kuljetuslaatikkoon piiloutuneena. 

- Jossain vaiheessa menimme keikoille kuljetuslaatikoissa ja myös poliisisaattuetta käytettiin. Raitiovaunuun kun menit, niin sinne tuli 100 ihmistä huutamaan Dingoa. Siinä oli meidän beatlemaniamme ja se aika oli hienoa, Eve sanoo ja viittaa siihen, kun englantilaisen The Beatles -yhtyeen kiihkeälle ja ennennäkemättömälle fanisuosiolle annettiin nimeksi beatlemania. 

Heikki sanoo, että 1980-lukua arvostetaan tällä hetkellä todella paljon. Eve on samaa mieltä. 

- Jos miettii, mitä Yhdysvalloistakin tulee, kuten joku Miley Cyrus, niin kasarisoundeja käytetään paljon. 

- Kun katsomme itsestämme valokuvia, niin mietimme, että vau, mitä kampauksia ja vaatteita käytimme. Jossain vaiheessa 1960-luku on muodissa ja sitten 1970-luku. Näin se menee ja tällä hetkellä kasari saa arvostusta. 

Haastattelussa Eve kertoo myös tarkemmin sooloalbumistaan sekä paljastaa, kuinka Dingo-aikainen kampaus saatiin tehtyä. Kuuntele koko haastattelu alta tai suoraan Podplaysta.

Voice.fi, Podplay, Radio Nostalgia, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Dingon alkuperäisjäsen Jarkko Eve julkaisi uutta musiikkia - "Kuin uusi alku"

Kilpailut

Uusimmat