Kuva: AOP / Atte Kajova

Tubettaja Pinja Sanaksenahon kiusaaminen alkoi "SinäTuubaPaska"-videoista - tiedätkö, mistä on kyse?

21.10.2023 08:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Pinja Sanaksenaho on tehnyt uraa tubettajana jo vuosikymmenen ajan, ja hän on uransa aikana kokenut myös vakavaa kiusaamista.

Youtubevideoistaan tunnettu tubettaja "Pinkku Pinsku", eli Pinja Sanaksenaho, 21, on nuoresta iästään huolimatta tekemään jo vuosikymmenen mittaisen uran tubettajana. Ensimmäisen videonsa Sanaksenaho julkaisi 11-vuotiaana.

The Real Guys -podcastissa Sauli Koskisen ja Sergey Hilmanin kanssa Sanaksenaho keskustelee urastaan ja elämänsä käännekohdista. Hän muistelee jaksossa muun muassa aikaa, jolloin hän joutui nettikiusaamisen kohteeksi. Hän kertoo alkaneensa viime aikoina puhumaan enemmän kokemastaan kiusaamisesta.

- 13-15 vuotiaana minua nettikiusattiin niin pahasti, etten ikinä toivoisi sitä kenellekään, Sanaksenaho kertoo.

- Yksi tyyppi alkoi tekemään minusta pilavideoita, niin someni räjähti sellaisista negatiivisista ihmisistä, tubettaja muistelee tapahtumia.

Hänen mukaansa kaikki sai alkunsa yhden ihmisen tekemistä pilavideoista.

Sanaksenaho kertoo, että kiusaamisen masinoinut tekijä oli tehnyt tubettajasta "SinäTuubaPaska" (engl. YouTube Poop) -videoita. SinäTuubaPaska-videot koostetaan olemassaolevista videosisällöistä uudenlaisiksi, usein humoristisiksi versioiksi.

- Ne ovat sellaisia videoita, että esimerkiksi lastenohjelmia editoidaan siten, että esimerkiksi Muumipeikko sanoo 'haista *****', tubettaja selventää termiä.

- Minusta tehtiin sellainen video, missä puhun jostain jutusta. Sitten siitä editoitiin sellainen versio, missä muka puhuisin ensimmäisestä seksikerrastani, Sanaksenaho muistelee.

- Ja tiedättekö, se oli todella ällöttävää. Olin ehkä 14-vuotias, ihan hirveää tollanen.

Ihmiset kirjoittelivat pilavideon jälkeen Sanaksenaholle muun muassa kommentteja "#poistakanavas".

- Suomalaiset ovat jotenkin sellaisia, että ne lietsovat sellaista negatiivista ja rakastavat canceloida, Sanaksenaho pohtii.

- Jos joku saadaan näyttämään huonolta, niin sitä rakastetaan, Sanaksenaho summaa.

Sanaksenaho kertoo ottaneensa pilavideon jälkeen tekijään yhteyttä. Tubettaja kuvailee yhteydenoton olleen virhe, sillä tekijä innostui entisestään.

- Hän jakoi viestini ja sitten siitä tuli hirveän iso juttu, Sanaksenaho valottaa tapahtumia.

Hän kertoo kiusaamisen vaikuttaneen häneen itseensä. Hän muistelee ajatelleensa itsestään tuolloin negatiivisesti.

- Ajattelin aina, että kaikki vihaavat minua. Se oli sellainen ensimmäinen ajatus, hän paljastaa.

Sanaksenaho kertoo kiusaamisen myötä toteuttaneensa itseään entistä kovemmin ja hän piilotti negatiiviset tunteensa. Hän kuvailee näyttäytyneensä tuolloin yli-itsevarmana taustalla painaneesta pelosta huolimatta.

Tubettajan mukaan kiusaaminen laantui, kun kiusaajat eivät saaneet painettua häntä alas.

- Jengi ei enää jaksanut olla somessani ja haukkua minua, koska he ajattelivat, ettei se vaikuta mitenkään, tubettaja pohtii.

Sanaksenaholla on tänä päivänä lähes 300 000 seuraajaa Youtube-tilillään. Hän kilpailee parhaillaan Selviytyjät Suomi -realityssa yhdessä Hilmanin kanssa.

Voit kuunnella jakson alta sekä Podplaysta.

Lue myös: Pinja Sanaksenaho kertoo dokumentissa olleensa "pedofiilien lempparikohde" - "Kerran joku kommentoi mun videoon seksinovellin"

Lue myös: Pippa Laukka äimistyy tubettaja Pinja Sanaksenahon ruokarytmistä: "Karkki ei ole ateria"

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat