Kuva: MTV

Pippa Laukka äimistyy tubettaja Pinja Sanaksenahon ruokarytmistä: "Karkki ei ole ateria"

08.12.2022 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sanaksenaho urheilee paljon, mutta ei kiinnitä huomiota ruokavalioonsa.

Sisältää juonipaljastuksia.

Olet mitä syöt -ohjelman uudella kaudella julkisuuden henkilöt etsivät jälleen terveellisempiä elämäntapoja. Tämänpäiväisessä jaksossa tubettaja Pinkku Pinsku eli Pinja Sanaksenaho pohtii lääkäri Pippa Laukan johdolla muun muassa epäsäännöllistä ateriarytmiään sekä ravitsevien aterioiden korvaamista herkuilla ja lisäravinteilla.

Sanaksenaho itse kuvailee haasteekseen, että epäsäännöllisen työn ohella on muuhun elämäänkin vaikeaa löytää säännöllisyyttä. Hän kuitenkin treenaa lähes joka päivä kuntosalilla, eikä olekaan varma, saako riittävästi ravintoa kovaan kulutukseen nähden.

- Musta tuntuu, etten syö tarpeeksi monipuolisesti. Kuitenkin treenaan ihan sikana, Sanaksenaho pohtii jakson alussa.

Laukka on Sanaksenahon viikon ruokapäiväkirjan nähdessään täysin samoilla linjoilla. Urheilija ei saa alkuunkaan riittävästi energiaa lähes minään päivänä. 

- Sun ruokapäiväkirjan mukaan päivittäinen kokonaisenergiamäärä jää jatkuvasti liian alhaiseksi. Mua erityisesti huolestuttaa ravintoaineet. Nainen nostaa rautaa salilla, mistä aiot saada kehityksen ja suorituskyvyn, jos ruokapäiväkirja näyttää tältä? Laukka kysyy. 

- Huolestuttavin merkintä ruokapäiväkirjassa oli yhden päivän kohdalla, jossa koko päivänä söit pitsan ja kasan turkinpippureita, siinä kaikki, Laukka kommentoi.

Laukka on huolissaan lähtötilanteesta. (kuva: MTV)

Sanaksenaho kertoo myös usein pitävänsä nälkää loitolla napsimalla karkkia. Laukka muistuttaa, että herkkuja saa välillä syödä, mutta ravitsevaa ruokaa ne eivät korvaa.

- Karkki ei ole ateria. Karkki on ihan ok lisä terveelliseen ruokavalioon, mutta karkilla ei voi elää, Laukka tyrmää. 

Laukka ei myöskään ole tyytyväinen Sanaksenahon runsaasti käyttämiin ravintolisiin, joihin uskoo tubettajan löytäneen mallin sosiaalisesta mediasta. Laukan johdolla Sanaksenaho ryhtyykin ensimmäisenä opettelemaan säännöllistä ateriarytmiä, riittävää syömistä ja nälän ennakoimista esimerkiksi meal preppauksella ja valmiiksi varatuilla terveellisillä välipaloilla.

- Elimistö käyttää lihaksia energianlähteenä, jos et saa riittävän nopeasti riittävän ravitsevaa ravintoa. Pieni välipala, jos ei heti ole ruokapöytä valmiina. Ruoka mielellään tunnin, ihan maksimissaan kaksi tuntia treenin jälkeen, Laukka ohjeistaa.

Laukan neuvoista on apua

Kahdeksan viikon projektin aikana Sanaksenaho saa uudesta rytmistä kiinni. Lopun läpikäynnissä hän kertoo löytäneensä uudenlaista puhtia arkeen.

- Olen saanut arjesta paljon paremmin kiinni, kun tekee asioita säännöllisesti. Mulla on hyvä draivi päällä. Suhteeni ruokaan on ihan erilainen nykyään. Kunnioitan syömistä ja omaa nälän tunnetta. Nämä ovat isoimpia muutoksia omasta mielestäni, Sanaksenaho listaa. 

Olet mitä syöt MTV Katsomossa sekä torstaisin klo 20.00 MTV3-kanavalla.

Lue myös: Olet mitä syöt -ohjelma palaa ruutuihin - katso, keiden ruokavaliot laitetaan uusiksi

Lue myös: Pippa Laukka paljastaa, mikä on yleisin virhe suomalaisten ravintotottumuksissa

Kilpailut

Uusimmat