Kuva: Fotolia

Kuinka selviytyä vaikeasta erosta? Lue konkreettiset vinkit sydänsuruihin

23.04.2016 22:15 - Tiina Svensk

Sydämen särkyessä kipu saattaa tuntua ylitsepääsemättömältä.

Jos parisuhde päättyy äkillisesti tai tulet jätetyksi, voi ero tuntua raskaalta ja vaikealta. Silloin sydänsuruille täytyy antaa aikaa, ja muistaa, että omaa toipumistaan voi nopeuttaa.

Thought Catalog -sivusto listasi käytännöllisiä keinoja, joilla omaa mielialaansa voi kohottaa vaikean eron jälkeen:

Rentoudu: Yleensä ero aiheuttaa kehossa myös valtavan stressireaktion, joka jännittää kehosi lihakset jopa huomaamattasi. Ensimmäisenä kannattaa siis keskittyä rentoutumaan tietoisesti - ehkäpä hengitys kulkee paremmin jo pienen hetken jälkeen?

Liiku: Lepo ja rentoutuminen ovat tärkeitä asioita erosta toipuessa, mutta samoin on liikunta. Kun lähdet hikoilemaan, saat ajatuksesi hetkeksi toisaalle ja samalla käynnistät kehossasi hormoniaallon, joka hukuttaa sinut hyvää mieltä aiheuttaviin hormoneihin.

Tule tietoiseksi tunteistasi: Muista, ettet sinä ole sama asia kuin tunteesi. Tule tietoiseksi siitä, mitä tunnet, ja anna itsesi tuntea kaikkia mahdollisia asioita. Muista myös, että voit tietoisesti vaikuttaa tunteisiisi ajatuksillasi.

Ympäröi itsesi hyvillä asioilla: Ympäröi itsesi ystävillä, hyvällä musiikilla, maukkaalla ruualla ja kauniilla asioilla. Kun elämäsi on täynnä asioita, joista pidät, muistat myös mistä kaikesta voit nauttia.

Hemmottele itseäsi: Hoivaa ja rakasta itseäsi. Pidä vapaapäivä, jolloin teet itsellesi kasvonaamioita, huollat kyntesi tai mitä ikinä haluatkaan tehdä pitääksesi itsestäsi huolta.

Panosta itseesi: Tarvitsetko paremmat kengät tai uuden työasun? Panosta itseesi ja ulkonäköösi, sillä silloin tunnet itsesi itsevarmemmaksi. Kun pidät peilikuvastasi, se näkyy myös muille - ja mikä tärkeintä, tunnet sen itse.

Anna anteeksi: Anteeksiantaminen ja armollisuus voivat olla vaikeita oppiläksyjä, mutta ne ovat lähes väistämättömiä eron jälkeen. Anna anteeksi kumppanillesi kaikesta siitä kivusta, minkä hän aiheutti. Anna anteeksi myös itsellesi: oletko kohdellut itseäsi kaltoin, olitko huonossa suhteessa liian kauan? Ole rehellinen itsellesi ja kohtaa tunteesi.

Kuviot uusiksi: Sinä olet nyt yksin, ja se tarkoittaa suuria muutoksia myös elämässäsi. Koko arkirutiinisi saattaa mennä uusiksi, mutta älä anna sen pelottaa sinua. Näe uudet rutiinit mahdollisuuksina - mitä kaikkea voitkaan nyt tehdä?

Lue myös: Tuplasuklaakeksit helpottavat sydänsuruja ja vähintäänkin vievät makeannälän

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat