Kuva: Fotolia

Sinulle rakkaani: "Elämäni vaikein ja viisain teko oli uskaltaa jättää sinut"

15.05.2016 17:15 - Tarja Vilén

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Sinä palvoit minua ensin, sinä rakastit minua loppuun saakka, vai rakastitko? Tulen aina miettimään, rakastitko minua oikeasti vai olinko vain pelinappula, jota kontrolloit.

Kaikki oli meillä ihanaa, kunnes yksi päivä sinulla pimeni. Aamulla et muistanut mitään, itkit nähdessäsi mustelmani ja väitit, että olen ne itse tehnyt. Meni taas kauan, kun kaikki oli hyvin. Kunnes petit. Annoin anteeksi, joten huomasit, että annan mitä vain anteeksi.

Siitä se lähti. Pahoinpitelyt lisääntyivät, ei ikinä mitään vakavaa, niin ajattelin. Joitain hakataan henkihieveriin, minulla on vain pari mustelmaa. Sairasta. Löit, kuristit, potkit, purit, mutta ei se kipu ollut pahinta. Vaan se, että sinä, ihminen kenen kanssa minun pitäisi olla turvassa, kenen pitäisi suojella minua kaikelta, tekee sen.

En voi edes kaikkea sanoin kuvailla, mitä teit minulle. Henkistä väkivaltaa niin oudolla tavalla, että sitä ei voi ymmärtää ennen kuin sen kokee. Sitä ei voi selittää.

Haukuit minua, perhettäni, ystäviäni. Sait minut uskomaan, etten kelpaa kenellekään paitsi sinulle.

(kuva: Fotolia)

En voi syyttää sinua kaikesta. Minä tyydyin kohtalooni, varoin sanojani ja yritin pitää sinut mahdollisimman onnellisena ja iloisena, koska ehkä silloin sinäkin olit minulle kiltti.

Miten annoin sinun tehdä minulle näin? Olisitko enää lyönyt, jos olisin lyönyt takaisin? Ehkä suhde olisi loppunut aiemmin tai ollut vielä kauheampi.

Miksi halusin, että ihminen kuka saa minut melkein harkitsemaan itsemurhaa, olisi onnellinen?
Siitä suosta oli vaikea nousta. Kun itsetunnon menettää, se on vaikea saada takaisin.

Elämäni vaikein ja viisain teko oli uskaltaa jättää sinut. Olen antanut sinulle anteeksi, annoin aina, jossain välissä vain en enää jaksanut. Minäkin tein virheitä, emme ole täydellisiä. Sinä teit minusta vahvan, kiitos siitä.

Oletko sinä narsisti, vai ihminen kuka tarttui tilaisuuteen? Minä annoin sinun tehdä minulle sen kaiken, ei kukaan muu. Minä olisin voinut lähteä saman tien, mutta en lähtenyt. Joten olenko minä masokisti?"

-rakkaasi

Lue myös: Sinulle luokkakaverini, joka olet todennäköisesti jo kuollut: "Anteeksi, että unohdimme sinut"

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen tarja.vilen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Lue lisää aiheesta avoin-kirje

Entiselle työnantajalleni: ”Täytit työpaikkakiusaajan kriteerit” Sinulle nuori minä: "Opit vielä arvostamaan itseäsi naisena ja ihmisenä" Entiselle työnantajalleni: ”Täytit työpaikkakiusaajan kriteerit” Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat