Kuva: Fotolia

Hullun mustasukkaiset ex-kumppanit: "Mies takavarikoi minulta kännykän aina perjantaina"

28.05.2016 15:15 - Tarja Vilén

Valitettavan monella suomalaisnaisella tuntuu olevan kokemuksia sairaalloisen mustasukkaisista ex-kumppaneista.

Mustasukkaisuutta on monenlaista. Joillakin mustasukkaisuus menee yli sopivien rajojen ja saattaa olla ahdistavaa kumppanille. Vauva.fi-palstalla naiset jakoivat kokemuksia liian mustasukkaisista ex-poikaystävistä ja miehistä. Kokosimme yhteen seitsemän eri mustasukkaisuustyyppiä. Tunnistatko näistä jonkun?

1. Todisteiden vaatija

"Kaupasta piti tuoda miehelle kuitti, jotta hän näki kellonajan ja pääsi laskemaan, paljonko aikaa kului matkaan. Jos edellisenä päivänä olin suoriutunut kaupasta kymmenen minuuttia nopeammin, olin käynyt toisen miehen luona. Tekstiviestinä piti myös lähettää sijainti tai valokuva paikasta, jossa olin, jos mies joutui lähtemään töiden takia toiseen kaupunkiin.

Kestin tätä kaikkea, koska olin hölmö ja luulin, että todistelemalla mies muuttuu ja alkaa luottaa. Nyt tiedän, että mustasukkaisuus on sairaus, joka ei parane."

2. Takavarikoija

"Entisellä miehellä oli tapana ottaa minulta kännykkä pois perjantaina ja antaa maanantaina takaisin. Syy oli se, että viikonloppuna voisi joku salarakas soittaa. En koskaan pettänyt miestä, vaikka mies oli siitä täysin varma. Menetin paljon ystäviä miehen käytöksen takia."

3. Tarkkailija

"Exäni työpaikka oli erään ajoreittimme varrella. En saanut katsoa sinne päin, ja jos katsoin, alkoi huuto: "taas katsoit, kiinnostaako noin paljon?". Erään kerran, kun ajoimme siitä ohi ja pidin huolen, etten vahingossakaan katso sinne päin, mies väitti minun silti katsoneen ja ravisteli minua ja tivasi jälleen, että mikä siinä on niin ihmeellistä, että pitää aina katsoa?

Hän olisi kieltänyt minulta myös uimahallissa käynnin yksin, koska uimahallissa käy vaarallisia tuijottavia miehiä. En suostunut.

WhatsAppin paikallaolotietoja hän aina kyttäsi. Lopulta hän alkoi vaatia screenshotteja keskusteluistani ja suuttui, kun en periaatteestakaan suostunut moiseen.

Kotiintuloaikoja hän yritti säätää, mikäli olin jossakin ilman häntä. Jos saavuin minuutinkaan myöhässä, niin luottamus oli taas menetetty."

4. Vainoharhainen

"Kerran kun mies tuli yöllä baarista kotiin, törmäsi hän rapussa johonkin mieheen. Kotona mies tuli syyttäen ja huutaen herättämään minut ja oli varma, että tämä mies oli ollut panemassa minua. Mitään muuta vaihtoehtoa ei voinut olla."

5. Rajoittaja

"Ex kielsi baarit. Menin silti, koska ajattelin, että se oli typerä vitsi. Parina kertana huomasin miehen hiipineen vahtimaan minua, että en petä tai kiehnää muiden kanssa. Huomattuani exän hän kertoi, että tuli itsekin, koska oli tylsää ilman minua. Lopulta tajusin, että hän oli tosissaan noiden kieltojensa ja älä mene -juttujensa kanssa, ja halusin erota. Silloin mies oli varma, että minulla oli toinen ja ryhtyi väkivaltaiseksi. Pääsin onneksi karkuun"

6. Todistaja

"Tilasin netistä hiuspinnin, jossa oli hieman enemmän koristeita, kuin tavallisessa. Mies kun näki sen, hän päätteli minun hankkineen sen jonkun toisen miehen takia ja pisti pinnin niin palasiksi."

"Laitoin korkokengät eli petin. Uusi kynsilakka eli metsästin miehiä. Söin salaattia eli laihdutan ja metsästän miehiä. Olin väsynyt eli olin pettänyt"

7. Seuraaja

"Olen sairaanhoitaja ja työskentelen kolmivuorotyössä. Exä sai kilarit ja väitti, että käyn öisin baareissa, enkä töissä. Työkaveri näki kerran ikkunasta, että mies kävi keskellä yötä tarkistamassa, onko autoni sairaalan parkkipaikalla."

Lue myös: Oletko intohimoinen, kiltti vai mustasukkainen kumppani? Rakkaushoroskooppisi kertoo sen sinulle

Lue lisää aiheesta mustasukkaisuus

Eva Longoria kertoo kärsineensä mustasukkaisuudesta aiemmissa suhteissaan - "Vatsaani väänsi" Oletko mustasukkainen kumppanisi eksästä? Yleisen tunteen voi yrittää taltuttaa 5 neuvolla Älä anna mustasukkaisuuden pilata parisuhdetta - 3 vinkkiä, joiden avulla käännät tunteen hyödyksi Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat