Kuva: Fotolia

Mikä kaduttaa eniten 10 vuoden päästä? Teot löytyvät jokaisesta päivästäsi

08.06.2016 12:45 - Tiina Svensk

Elämää kymmenen vuoden päähän ei kannata ajatella liikaa. Sen sijaan kannattaa keskittyä päätöksiin, jotka luovat tulevaisuuttasi.

Kukaan meistä ei voi tietää, mitä seuraavan kymmenen vuoden aikana tapahtuu. Sen vuoksi tulevaisuudesta ei kannata murehtia liikaa. Tulevaisuuden sijaan kannattaakin keskittyä tähän hetkeen, ja päätöksiin, jotka vaikuttavat elämääsi. On virheitä, joista kannattaa oppia ja joita ei kannata katua.

On kuitenkin myös päätöksiä, jotka kaduttavat varmasti tulevaisuudessa. Mind Body Green -listasi seitsemän arkipäiväistä tapaa, jotka harmittavat varmasti vuosien päästä:

Vietät enemmän aikaa onlinessa kuin offlinessa

On hyväksyttävää, että rakastaa oman älypuhelimensa käyttöä - monet laitteet nimittäin helpottavat arkeamme ja työtämme huomattavasti. Sosiaalisen median ja teknologian käyttöä kannattaa kuitenkin tarkkailla: ethän vietä enemmän aikaa virtuaalimaailmassa kuin todellisessa maailmassa, joka sinua ympäröi?

Sulje laitteet tietoisesti aika ajoin, ja ole enemmän läsnä.

Seuraat jonkun toisen unelmaa

Haitko opiskelemaan ammattiin, joka on vanhempiesi mielestä hyvä? Laitoitko omat suunnitelmasi vuosien ajaksi syrjään, jotta kumppanisi voisi toteuttaa omat unelmansa? On hienoa, että kykenet uhrautumaan toisten vuoksi, mutta omia rajojaan ei kannata unohtaa.

Älä tuhlaa päiviäsi siihen, että elät jonkun toisen unelmaa. Käytä aikasi sen sijaan siihen, että seuraat rohkeasti omia haaveitasi ja intohimoasi.

Et välitä tunteistasi

Tunteitaan kannattaa kuunnella, olivat ne sitten yleisesti negatiivisiksi tai positiivisiksi koettuja. Tulet katumaan niitä hetkiä, kun et kertonut välittäväsi tietystä henkilöstä. Kadut myös sitä, ettet ilmaissut turhautumistasi tai suruasi tilanteessa, joka niin olisi vaatinut.

Teet liikaa töitä

Oma ura ja työt ovat tärkeä osa arkea, ja monille ne ovat parhaimmillaan keino toteuttaa omia unelmiaan ja intohimon kohteitaan. Muista kuitenkin, että koko elämä ei voi olla pelkkää työntekoa.

Mieleisiä ja hyviäkin töitä voi tehdä liikaa. Kun aikaa muulle elämälle ei jää, tulee töistäkin jotain, mikä tuntuu taakalta ja rasitteelta. Varmista siis, että töiden lisäksi sinulla on aikaa olla rakkaimpiesi kanssa, sekä nähdä ja kokea asioita, jotka koet tärkeiksi.

Et arvosta terveyttäsi

Sinulla on vain yksi keho, joten pidä siitä hyvää huolta ennen kuin on liian myöhäistä. Yleensä osaamme arvostaa terveyttämme vasta, kun se on mennyt. Kannattaa siis huolehtia kropastaan ja ylläpitää sen hyvää oloa ja terveyttä.

Pahimmillaan saatat katua tulevaisuudessa tilanteessa, jota et voi enää korjata.

Pysyt myrkyllisessä ihmissuhteessa

Samalla tapaa kuin epäterveellinen ja huono ruoka tekee pahaa kehollesi, huonot ihmissuhteet myrkyttävät mieltämme ja saavat meidät voimaan pahoin. Katso tärkeitä ihmissuhteitasi rehellisesti, ja vastaa itsellesi kysymykseen: tekeekö tämä ihminen minut onnelliseksi?

Jos vastaus on kieltävä, kannattaa harkita ihmissuhteen päättämistä.

Lue myös: Seuraatko omia vai muiden unelmia? Tee kolmen kysymyksen testi

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat