Kuva: Fotolia

Mitä pitäisi tietää, jos aikoo kokeilla yhden yön juttua? Lue tärkeät vinkit

16.07.2016 21:15 - Tiina Svensk

Jos haluat pitää yhden illan jutun huolettomana, älä tee mitään, mikä antaisi syytä huoleen.

Toisille yhden yön jutut sopivat, toisille taas eivät. Jos kuulut ensimmäiseen ryhmään ja haluat etsiä itsellesi satunnaisen yöseuralaisen, kannattaa tietyt asiat kuitenkin pitää mielessä. SELF -sivusto haastatteli gynekologeja, jotka kumosivat yleisimpiä myyttejä, jotka yhden yön juttuihin liittyvät.

Oletko sinä sortunut seuraaviin ajatuksiin yhden yön juttujesi kanssa?

"Huomaan varmasti, jos toisella on sukupuolitauti."

- Sukupuolitauteja on lukuisia, eikä suurella osalla niistä ole mitään ulkoisia merkkejä, gynekologi Antonia Pizarro kertoo SELFille.

Vaikka tarttuisit suurennuslasiin ja tutkisit toisen genitaalialueita, et voi olla täysin varma siitä, että toinen on puhdas. Joillakin voi olla sukupuolitauti jopa heidän tietämättään, joten oikeastaan ainoastaan testit ovat ainoa keino varmistua siitä, ettei kanna tauteja.

"Kondomit suojaavat kaikelta."

Pizarron mukaan kondomit suojaavat useimmilta tartunnoilta ja taudeilta, jotka tarttuvat kehon eritteiden välityksellä. Kondomit eivät kuitenkaan suojaa kaikilta taudeilta, kuten herpekseltä joka tarvitsee vain ihokontaktin tarttuakseen.

Sen vuoksi mahdollisista taudeista on hyvä keskustella, ettet herää ikävän yllätyksen kanssa.

"Jos kumppani ei tule sisääni, kaikki on hyvin."

Gynekologit eivät voi painottaa tarpeeksi, että kondomia tarvitaan seksin aikana, vaikka mies ei tulisikaan sisääsi. Jopa 22 sadasta naisesta, jotka ajattelevat, etteivä tarvitse muuta ehkäisyä päätyvät raskaaksi tämän tavan vuoksi.

"Taudeista kysyminen tappaa tunnelman."

Jos pelkäät, että toisen taudeista kysyminen tappaa tunnelman, heitä ajatukset menemään. Kun olet varma siitä, että toinen on käynyt testeissä, voit itsekin nauttia vapaammin: yön jälkeen sinun ei tarvitse arvuutella, onko jotain, mistä huolehtia.

Lue myös: Noloimmat yhden yön jutut tarinoitiin netissä - pystytkö lukemaan punastumatta?

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat