Kuva: Fotolia

Millaisella suhteella on tulevaisuus? Tunnista piirteet, jotka takaavat onnen

18.07.2016 21:15 - Tiina Svensk

Parhaimmat parisuhteet ovat niitä, jotka kasvattavat sinua ihmisenä.

Nykyinen deittailukulttuurimme on tehnyt kumppanin etsinnästä nopeatahtisempaa, mutta toisaalta myös helpompaa. Elite Dailyn mukaan erehdymme kuitenkin usein katsomaan ainoastaan pintaa, kun löydämme itsellemme kumppanin.

Sen vuoksi omaa parisuhdettaan kannattaakin tarkastella välillä hieman kauempaa - onko suhde kasvattava ja elämänlaatua parantava? Elite Dailyn artikkelin mukaan toimivasta parisuhteesta tulisi löytyä seuraavat viisi piirrettä:

1. Suhteen tulisi vapauttava

Parisuhteessa sinun tulisi tuntea olosi voimakkaaksi ja kykeneväksi, ja kumppanisi tulisi tukea sinua. Silloin hän saa sinusta parhaimmat piirteesi esille, ja samalla haluat olla paras versio itsestäsi.

Suhteen ei kuuluisi tukahduttaa sinua millään tapaa. Parisuhteen ei kuulu pidätellä sinua toteuttamasta itseäsi, eikä sinun pidä luopua mistään kokemuksista suhteesi vuoksi.

2. Suhteen tulisi haastaa sinua

Haastava suhde ei tarkoita haasteita negatiivisessa mielessä: Suhteen tulisi tuntua elämäsi parhaimmalta seikkailulta, joka haastaa sinua jatkuvasti uusiin kokemuksiin.

Seikkailullisuus ei tarkoita välttämättä uusia paikkoja, vaan uusia tunteita ja ajatuksia, joita et ole aiemmin kohdannut. Suhteen ei kuulu olla tylsä tai tasainen, vaan voimaannuttava ja silmiä avartava.

3. Suhteen tulisi olla yksinkertainen

Parisuhde perustuu fyysiselle ja emotionaaliselle vetovoimalle, jota tunnette toisianne kohtaan. Sen vuoksi suhteesta tulisikin löytyä pieniä yksityiskohtia, jotka korostavat tuota vetovoimaa - olivatpa ne sitten eleitä, kosketuksia tai tekoja.

Teidän toiminnan tulisi osoittaa toiselle, kuinka paljon välitätkään hänestä - ja eleiden tulisi olla helppoja havaita. Silloin välisenne suhde ja sen arvo on hyvin yksinkertainen ja helposti havaittava.

Terveessä ihmissuhteessa sinun ei tulisi miettiä, annatko enemmän huomiota suhteessasi vai välittääkö kumppanisi enemmän sinusta kuin sinä hänestä. Kun välisenne kommunikointi on aitoa, epäileville ajatuksille ei jää aikaa.

4. Suhteen kuuluisi tuntua jännittävältä

Parisuhteen tulisi saada perhosia vatsaasi - ja usein. Saako kumppanisi henkesi salpautumaan tai hämmästytkö hänen komeudestaan tai kauneudestaan vielä pitkänkin ajan jälkeen? Silloin tiedät löytäneesi rinnallesi sen oikean.

Parisuhteen ei kuuluisi saada oloasi vaivautuneeksi, artikkelissa muistutetaan. Sen ei kuuluisi tylsistyttää sinua - kun aloitat uuden suhteen, sen tulisi muuttaa sinua ainoastaan parempaan suuntaan.

5. Suhteen tulisi olla hauska

Elite Dailyn mukaan kumppanisi tulisi olla elämäsi hauskin, innostavin ja hulvattomin henkilö, jonka tunnet. Saako hän sinut hymyilemään, vaikka takanasi olisi huono päivä? Saako hän sinut palaamaan takaisin nykyhetkeen, sillä haluat olla hänelle täysin läsnä? Loistavaa, sillä siltä toimivassa parisuhteessa kuuluisikin tapahtua.

Parisuhteesi ei kuuluisi olla vaikea. Sinun ei tulisi käyttää aikaa suhdekuvioidesi puimiseen ystäviesi tai perheesi kanssa, vaan teillä kahdella tulisi olla suhde, missä voitte keskustella asiat halki keskenänne.

Lue myös: Miten usein onnelliset pariskunnat harrastavat seksiä? Tutkimus selvitti

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat