Kuva: Fotolia

Onko seurustelukumppani aina vierelläsi? 5 keinoa, joiden avulla säilytät itsenäisyytesi suhteessa

18.07.2016 20:45 - Emmi Moilanen

Oman ajan vaaliminen on parisuhteessa tärkeää, vaikka rakastuneena haluaisikin viettää kaiken mahdollisen ajan mielitiettynsä kanssa.

Seurustelukumppani on se henkilö, joka seisoo vierellä lähes jokaisessa tilanteessa ja elämänvaiheessa. Tällainen turvallisuuden tunne on usein mukavaa, mutta joskus voi käydä myös niin, että suhteen osapuolet kasvavat liian tiivisti yhteen.

Female First listasi keinot, joiden avulla vaalit itsenäisyyttäsi myös pitkässä parisuhteessa.

1. Ota omaa tilaa

Vaikka olette parisuhteessa, ei se tarkoita että teidän tulisi kuluttaa jokainen hereillä viettämänne minuutti yhdessä. Tämä neuvo on usein avain asemassa onnelliseen seurustelusuhteeseen, sillä jokainen tarvitsee aina silloin tällöin myös omaa aikaa.

Jos jaatte kumppanisi kanssa erilaiset kiinnostuksen kohteet koskien esimerkiksi kirjojen lukemista ja konsolipelien pelaamista, ottakaa tämä mahdollisuutena toteuttaa itseänne ja viettäkää aikaa omien intohimojenne parissa.

2. Pidä kiinni omista harrastuksistasi

On normaalia, että parisuhteessa toimintatavat, kiinnostuksen kohteet sekä usein myös kaveripiiri yhdistyvät. On kuitenkin tärkeää pitää huoli myös siitä, että säilytät omat harrastuksesi – nekin, joista kumppanisi ei innostu.

On parempi viettää aikaa yksinään kuin pakottaa kumppani mukaan, joka ei nauti valitsemastasi aktiviteetista ollenkaan. Näin vältytte myös kiistoilta, joita erilaiset kiinnostuksen kohteet ja harrastukset voivat välillenne aiheuttaa.

3. Pysy rehellisenä itsellesi

Kompromissit ovat parisuhteessa arkea, mutta aivan kaikessa ei kuitenkaan tarvitse tulla puolitiehen vastaan.

Kuuntele itseäsi ja tiedosta, jos et usko asiaan, jota kumppanisi pitää hyvänä ajatuksena. Kohdatessanne tällaisia tilanteita, on keskustelun paikka. Nämä ovat myös niitä hetkiä, jotka luultavasti vahvistavat ja kasvattavat parisuhdettanne.

4. Kerro mielipiteesi

…ja uskalla sanoa myös ääneen, jos olet eri mieltä asioista kumppanisi kanssa. Konfliktitilanteissa tulee kuitenkin muistaa kunnioittaa myös toisen osapuolen mielipidettä, sekä antaa hänelle tilaisuus tulla kuulluksi.

5. Pysy omana itsenäsi

Ollaksesi hyvä puoliso, sinun täytyy ensin huolehtia itsestäsi sekä omasta hyvinvoinnistasi.

Älä pelkää toteuttaa asioita, joita haluat kokea ilman kumppaniasi. On normaalia, että kaikkia unelmia ei halua jakaa elämänkumppaninsa kanssa, vaan tuntee tarvetta pitää jotain myös vain itsellään. Muista, että omat unelmasi ovat yhtä arvokkaita kuin yhteiset haaveenne ja suunnitelmanne.

Lähde: Female First

Lue myös: Onko seksistänne tullut tylsää? Lue parisuhdetta piristävät vinkit

Kilpailut

Uusimmat