Kuva: Fotolia

Tulta, tappuraa ja voitontahtoa - 10 asiaa, jotka vain voimakastahtoisen lapsen vanhemmat ymmärtävät

22.07.2016 20:45 - Tiina Svensk

Jos pienokaisellasi on vahva oma tahto, tiedät, että väittelyt hänen kanssaan ovat usein turhia.

Oletko kovapäisen pienokaisen ylpeä vanhempi? Silloin keskustelut ja väittelyt lapsesi kanssa saattavat olla hyvinkin turhauttavia. Pop Sugar listasi 10 tilannetta, jotka ovat varmasti jokaisella voimakkaan tahdon omaavan pienokaisen vanhemmalle.

Pystytkö samaistumaan seuraaviin piirteisiin ja tilanteisiin?

Hän haluaa voittaa

Jos lapsesi on kovatahtoinen, hän haluaa aina lopettaa keskustelun voittajana. Kerroitko, ettei, joulupukki saavu, jos hän ei käyttäydy kunnolla? "Hyvä on, ei sillä ole mitään väliä", saattaa hän todeta kylmänviileästi.

Hän haluaa tehdä omalla tavallaan

Joudutko usein huijaamaan lapsesi ajattelemaan, että tietty ajatus oli alunperin hänen omansa? Kovapäiset lapset eivät nimittäin halua suostua mihinkään, ellei se ole heidän oma ajatuksensa.

Kiusaajat eivät huoleta

Myös kovapäiset lapset saattavat joutua kiusauksen kohteiksi, ja heidän kiusaamistilanteet täytyy aina ottaa vakavasti. Toisaalta tiedät, että lapsesi osaa kyllä pitää puolensa kovassakin tilanteessa.

Näet hänessä johtaja-ainesta

Tiedät jo nyt, että lapsesi ei huku joukkoon tai seuraa kenenkään jalanjälkiä. Hänessä on johtaja-ainesta, jota harvoista löytyy. Tiedät, etteivät he myöskään sokeasti luota mihin tai kehen tahansa, vaan arvioivat tilanteen aina itse.

Riidat ovat väsyttäviä

Tulisen lapsen vanhempana riidat saattavat olla arkipäivää - ja ne voivat olla todella uuvuttavia. Joko olet vuosien varrella oppinut, mitkä riidoista ovat todella keskustelun arvoisia, ja mitkä kannattaa vain yrittää lopettaa heti alkuunsa?

Nerokkuus hämmästyttää

Kun kuuntelee voimakastahtoisen lapsen ajatuksenjuoksua ja teräviä huomioita, aika kuluu kuin siivillä. Vahvatahtoisella lapsella on energiaa, ja he tietävät, minne he ovat menossa jotain päätettyään. He eivät tarvitse kenenkään hyväksyntää tai neuvoja, vaan ratkaisevat ongelmat mielellään itse.

Hän eivät anna periksi

Kysyikö lapsesi sinulta lupaa johonkin, mihin et myöntynyt? Voit olla varma, että hän kysyy samaa asiaa vielä monta kertaa uudestaan - vaikka vastauksesi olisikin aina sama.

Tulisieluinen lapsi uskoo vakaasti, että hän on oikeassa asiassa kuin asiassa - ja hän tekee mitä tahansa saadakseen tahtonsa läpi.

Hän ei käyttäydy huonosti

On eri asia olla huonokäytöksinen ja voimakastahtoinen. Vaikka lapsesi omaakin vahvan oman tahdon, hän tietää, milloin käyttäytyä kunnolla ja sopeutua tilanteeseen.

Tiedät heidän pärjäävän aikuisina

Kun katsot lapsesi varttumista tiedät yhden asian varmaksi: hän tulee pärjäämään elämässä, varmasti. Hänen luonteenpiirteensä osoittavat nimittäin jo nyt, että hänestä kasvaa vahva, kunnianhimoinen ja itsevarma aikuinen, joka tulee saavuttamaan vielä paljon.

Menestys on hänen toinen nimensä

Vaikka kovapäinen pienokainen aiheuttaisikin harmaita hiuksia arjen keskellä, tiedät yhden asian varmaksi: jos lapsesi vain omistautuu jollekin asialle, hän menestyy varmasti. Heidän energiansa, omistautumisensa ja näkemyksensä vievät nimittäin todella pitkälle - ja silloin vain taivas on rajana.

Lue myös: Sisko on paras ystäväsi - 10 syytä

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat