Kuva: Fotolia

Tuntuuko riidan selvittäminen vaikealta? Katso, milloin tekstiviestin lähettäminen kannattaa

26.07.2016 15:45 - Emmi Moilanen

Tekstiviestin lähettäminen voi helpottaa vaikeiden asioiden esille ottamista.

Erityisesti parisuhteessa vaikeistakin asioista puhuminen on tärkeää, vaikka joskus tuntuisikin siltä, että mieltä painavat huolet olisi helpompi lakaista maton alle. Glamour selvitti, miksi asioista joskus kannattaa keskustella kirjoittaen, esimerkiksi tekstiviestin välityksellä.

Suhteen määrittäminen

Uutta ihmistä tapaillessa voi vaatia yllättävän paljon rohkeutta selvittää, mitä toinen ajattelee deittalustanne, ja onko hän sinun tavallasi halukas viemään suhteenne seurustelun tasolle.

Treffivalmentaja Lori Salkinin mukaan tekstiviestin lähettäminen voi helpottaa vaikeiden asioiden esille ottamista. Jos et saa toivomaasi vastausta, tekstiviestin kirjoittaminen antaa sinulle myös aikaa kerätä ajatuksiasi ja prosessoida pettymystä.

Menneisyydestä puhuminen

Menneisyydestä puhuminen voi olla vaikeaa, etenkin jos takanasi on asioita tai tapahtumia, joita et ole itsekään käsitellyt vielä loppuun saakka. Niistä kirjoittaminen antaa sinulle mahdollisuuden miettiä rauhassa ja ilman paineita, mitä haluat sanoa ja kuinka asetella sanasi. Tekstiviestittely voi tehdä keskustelemisesta helpompaa myös niille henkilöille, joille ei ole luontevaa näyttää tunteitaan muiden edessä.

- Tekstiviestin kirjoittaminen antaa sinulle muutaman minuutin lisäaikaa miettiä ”oikeaa” vastausta, mutta myös säästää sinut mahdolliselta pokerinaaman pettämiseltä, toteaa Salkin.

Riidan välttäminen

Kuten sanottu, kirjoittaminen todella antaa enemmän aikaa miettiä, mitä oikeasti haluat toiselle sanoa. Kasvotusten kommunikoidessa on mahdollista tulkita kumppanin kehonkieltä väärin, joka voi johtaa ylimääräisiin väärinkäsityksiin. Jos esimerkiksi olet tehnyt jo omia viikonloppusuunnitelmia, etkä pääse tapaamaan seurustelukumppanisi vanhempia, joskus yksinkertainen tekstiviestillä lähetetty selitys voi kuitata tilanteen.

- Halutessasi välttää riidan, tekstiviestin lähettäminen voi joskus olla hyvä keino tähän, toteaa Salkin.

Tulee kuitenkin muistaa, että kaikki eivät ole innokkaita ilmaisemaan itseään kirjoittamalla. Tekstiviesti voi helpottaa asioiden esille ottamista, mutta jos kumppanisi ei tunne oloaan mukavaksi viestitellessään, kasvokkain keskusteleminen on paikallaan.

Lähde: Glamour

Lue myös: Miten vältät riidat parisuhteessa? 8 ohjetta

Kilpailut

Uusimmat