Kuva: Fotolia

10 kysymystä, jotka kannattaa kysyä ensitreffeillä

08.09.2016 19:45 - Iiro Myllymäki

Jos pystyisit matkustamaan ajassa taaksepäin, mihin aikaan itsesi siirtäisit? Muun muassa tämä kysymys toimii hyvänä keskustelunavauksena.

Joskus ensitreffeillä käy niin suotuisasti, että keskustelu soljuu kuin itsestään. Toisinaan keskustelun ylläpitäminen taas vaatii kovaa työtä. Jälkimmäiseen tilanteeseen varautuaksesi kannattaa pitää mielessä muutamia kysymyksiä, joista todennäköisesti syntyy paljonkin keskustelua. Samalla opit mielenkiintoisia ja paljon puhuvia faktoja treffikumppanistasi ja pystyt helpommin päättämään, ansaitseeko deittisi toiset treffit. Pidä vain huoli siitä, etteivät treffit muutu poliisikuulusteluksi.

Refinery29 listasi kymmenen parasta kysymystä kysyttäviksi ensitreffeillä. Tässä lista muutamilla Voice.fi:n muokkauksilla:


1. Millaista musiikkia kuuntelet?
Jos treffikumppanillasi on yhtenevä musiikkimaku sinun kanssasi, olet hyvin onnekas. Parhaimmillaan voitte jutella lempiartisteistanne ja keikkakokemuksistanne tuntikausia. Jos kuitenkin huomaat treffikumppanisi musiikkimaku poikkeaa täysin omastasi, älä hätäänny. Yritä suhtautua itsellesi vieraaseen musiikkilajiin uteliaisuudella.


2. Opiskeletko tai käytkö töissä?
Jos perusfaktat treffikumppanista eivät ole vielä tulleet selviksi tämän Tinder-profiilista tai ankaran some-stalkkauksen tuloksena, tämä kysymys kannattaa kysyä. Opiskelu- tai työpaikka luonnollisesti kertoo paljon ihmisestä ja tämän mielenkiinnonkohteista. Jos treffikumppanisi sattuu olemaan työtön tai jääneen ilman opiskelupaikkaa, suhtaudu asiaan tsemppaavalla hengellä äläkä tuomitsevasti.


3. Jos voisit matkustaa ajassa taaksepäin, mihin aikaan menisit?
Tähän kysymykseen vastaaminen saattaa vaatia hieman enemmän pohdintaa kuin aikaisempiin kysymyksiin. Tämä kuitenkin toimii hyvänä keskustelunavauksena, etenkin historiasta viehättyneille ihmisille.


4. Mitkä ovat lempileffojasi?
Kuten musiikkimaku, myös elokuvamaku kertoo ihmisestä paljon. Parhaimmassa tapauksessa päädytte yhdessä muistelemaan, miten lapsina järkytyitte Bambin äidin kuolemasta ja miten nieleskelitte kyyneleitä Titanic-elokuvan traagisen rakkaustarinan äärellä.


5. Millainen suhde sinulla on perheeseesi?
Tämäkin kysymys avaa perustietoja treffikumppanistasi, joten se on kysymisen arvoinen.


6. Mistä tv-sarjoista tykkäät?
Nykyään Netflixin valloitettua olohuoneet monet ovat koukuttavien tv-sarjojen suurkuluttajia. Tähän kysymykseen saatkin hyvin todennäköisesti vastauksen kuin apteekin hyllyltä.


7. Oletko täältä kotoisin?
Jos olette kotoisin samasta kaupungista, voitte vertailla lempipaikkojanne kaupungissa. Jos taas treffikumppanisi on muuttanut toisesta kaupungista, muuttamisen syy on mielenkiintoista kuultavaa.


8. Kuka esittäisi sinua, jos elämästäsi tehtäisiin elokuva?
Tähän vastaaminen vaatii hieman enemmän aivonystyröiden vaivaamista kuin moneen muuhun tällä listalla. Tästä kysymyksestä päästään kätevästi jatkamaan vaikkapa omaelämäkertaelokuvan merkittävimmistä juonenkäänteistä keskustelemiseen.


9. Tykkäätkö tosi-tv:stä?
Tosi-tv herättää voimakkaita tunteita. Tunteita herättävistä mielipideasioista keskusteleminen syventää kuvaa treffikumppanista, ja kannattaa aloittaa tällaisista harmittomista kysymyksistä.


10. Mihin kaikkialle olet matkustanut?
Pitääkö hän aktiivisista kaupunkilomista? Vai nauttiiko hän enemmän rannalla loikoilusta? Vastauksista voi päätellä jotakin treffikumppanin persoonasta. Jos treffit menevät hyvin, voit alkaa jo mielessäsi suunnitella yhteistä unelmalomaa.

Lue myös: "Pukeudutko aina noin?" - 10 asiaa, joita et halua kuulla ensitreffeillä

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat