Kuva: Fotolia

Suomalaiset kommentoivat erilaisia treffimahdollisuuksia: "Pahinta on, jos mies on pihi p*skiainen"

12.11.2016 15:15 - Senja Rapila

Monet pitävät kahvittelutuokiota kaikista kamalimpana ensitreffikokemuksena, mutta jotkut puoltavat sen olevan hyvä tapa tutustua toiseen.

On vuosikymmenien ajan taisteltu siitä, kummat ovat parempia: kahvilatreffit vai aktiviteettitreffit. Koska tästä asiasta ei olla päästy yhteisymmärrykseen, kysyimme suomalaisilta sitä, mitkä ovat heidän kokemuksiensa mukaan kahvitreffien ja aktiviteettitreffien hyvät ja huonot puolet.

Voit lukea suomalaisten vastaukset alapuolelta.

Kahvilatreffit

Hyvät puolet

"Jos olet näkemässä treffikumppanisi ensimmäisen kerran, kahvittelu on sopivan halpa ratkaisu ensitreffeille. Sinun ei tarvitse maksaa esimerkiksi kymmentä euroa keilauksesta, vaan voit maksaa itse päättämäsi summan kahvista ja herkuista."

"Hyvä puoli on se, että jos kahvin juo nopeasti niin voi juosta äkkiä "hammaslääkäriin."

"Jos käyt kahvilassa ensitreffeillä, on se loistava tapa tutustua toiseen. Mielelläni pyydän tuntemattoman ihmisen ensin kanssani istumaan ja juttelemaan syvällisesti, jotta saisin hänestä mahdollisimman paljon irti. Siinä jutellessa syvällisiä selviää nopeasti, kohtaavatko kemiat vai ei. Jos juttu ei luista, ei välttämättä toisille treffeille ole tarvetta."

"Kahvilatreffeissä hyvää on se, että siitä on suht helppo lähteä pois. Siinä on myös hyvä ja helppo jutustella, mikä ainakin itselle on se tärkein asia."

"Jos treffikumppanin kanssa ei kemiat natsaa, niin se ainakin tulee heti selville, koska keskittyminen ei huku mihinkään tekemiseen. Ja Jos kahvilatreffien jälkeen on vieläkin perhosia vatsassa, niin sitten vastapuoliskossa on oikeasti potentiaalia! Vaihtoehtona on mennä myös lasilliselle, mikä toimi usein sinkkuaikoina. Liian montaa drinkkiä ei kuitenkaan kannata vetää huiviin, koska kyseessä ovat silti treffit."

Huonot puolet

"Jos tapaan jonkun ensimmäistä kertaa, en TODELLAKAAN halua mennä kahvittelemaan hänen kanssaan, sillä jos ilmenee ettei meillä ole mitään yhteistä, helvetti on irti. Mikään ei ole vaivaannuttavampaa kuin se, että istuu pienen pöydän äärellä vaivaantuneessa hiljaisuudessa, ryystää kahvia ja samalla joutuu väkisin tuijottamaan deittiään ja keksimään keskustelun aiheita."

"Kahvitreffeillä joudut istumaan ainakin sen kahvin ajan jonkun Mynämäen farkkutakki-Ranen kanssa ja kuulemaan sen juttuja, millaista oli kun hän muutti ekojen treffien jälkeen vanhemman naisen luokse asumaan. Kahvin voi vahingossa vetää väärään kurkkuun ja kun yskit silmiäsi pihalle niin Rane tulee liian lähelle taputtamaan selkään."

"Pahinta kahvila/ravintolatreffeissä on, jos mies on niin pihi paskiainen, ettei voi tarjota ja näyttää herrasmiesmäisyyttään. Pitää olla sen verran rahaa tilillä että voi tarjota sen kahvikupin (2-4 euroa) ilman, että alkaa halkomaan pilkkua ja kysymään että "maksetaanko erikseen."

"Kahvitreffeistä tulee helpommin kiusalliset, jos yhteistä säveltä ei heti löydy/löydy ollenkaan."

"Kahvilatreffeissä huonoa  on se, että paikat on yleensä aika täynnä ihmisiä ja on hälyä jne. Ja toisaalta se on myös vähän tylsää.." 

Aktiviteettitreffit

Hyvät puolet

"Olen ollut ensitreffeillä kävelylenkillä, mikä tuntui loistavalta tavalta tavata toinen ilman, että tulee suuria paineita treffeistä. Kävellessä tunnelma pysyy kuitenkin sopivan rauhallisena ja siinä saa hyvän kontaktin toiseen."

"Aktiviteettitreffeissä on se hyvä puoli, että jos vastapuoli on ns. normaali ihminen, niin aktiviteettitreffeissä ei heti olla kiusallisesti vastatusten kahvimuki nokan alla, vaan voidaan tehdä jotain ja tutustua siinä tekemisen lomassa. Esim. kävely tai Linnanmäki kuulostavat siltä että voisi olla hauskaa."

"Aktiviteettitreffit ovat kaikin puolin mukavia: saatte heti yhteisen kokemuksen, tekemiseen voi halutessaan uppoutua tai sitten ottaa enemmän kontaktia toiseen. Näkee heti millainen hän ympäristössä, jossa on muitakin."

"Hyvää aktiviteeteissä on se, että on jotain puuhaa, jos juttu vaikka ei luistakaan. Tosin pois lähteminen ei ole enää niin helppoa. Aktiviteettitreffeillä myös rentoutuminen saattaa olla helpompaa."

Huonot puolet

"Aktiviteettitreffeissä pahinta on, jos pitää mennä jonkun triatlonistin kanssa lenkille tai kilpailuhullun kanssa keilaamaan. Eli hommasta tulee suorite, ja mies yrittää voittaa hullun kiilto silmissä."

"Kerran yksi mies pyysi minua kylpylään treffeille, mistä kieltäydyin. En usko, että olisin pystynyt ottamaan rennosti treffit, joissa toiseen tutustutaan vain bikinit päällä."

"Aktiviteetit on hauskoja, muttei ehkä ekoilla treffeillä. Jos esimerkiksi menee leffaan, ei siellä voi jutella. Toisaalta tietenkin elokuva voi antaa aihetta jutuille sitten myöhemmin."

"Huono puoli on se, jos toinen on toodella voitonhaluinen tai ehdoton siinä, että liikunnan tulee olla aina hikinen suoritus."

Lue myös: Älä ikinä mene ensitreffeille kahvilaan: "Jos pääset toisille treffeille, on se ihme"

Lue myös: Miehet huomio! Naiset paljastavat vinkit täydellisiin treffeihin

Lue myös: Millaiset ovat unelmien treffit? Suomalaisnaiset kertovat

Kilpailut

Uusimmat