Kuva: Fotolia

Virheet, joita pariskunnat tekevät sosiaalisessa mediassa - lue ja vältä omassa suhteessa

21.11.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Rakkaudentunnustus kannattaa ennemmin antaa kasvotusten kuin Facebookin välityksellä.

Varsinkin tuoreessa parisuhteessa tulee usein halu kertoa siitä muillekin. Päivität parsiuhdestatuksesi Facebookiisi ja vaihdat profiilikuvaksesi otoksen rakkaasi kanssa. Kannattaa kuitenkin varoa, ettei sosiaalinen media tule kahdenkeskisen kommunikaationne tielle.

Lue alta kuusi virhettä, joita parisuhteessa kannattaa välttää. 

1. Kuvittelet, että "rakastan sinua" kirjoitettuna sosiaaliseen mediaan ajaa saman asian, kuin sen sanominen kasvotusten.

Uskotko, että rakkautesi todistaminen kumppanillesi Facebookin välityksellä on romanttisempaa kuin kahdenkeskinen hetki ja se, että tunnustat sen silmiin katsoen? Aivan, rakkaudenosoitus on varmasti paljon parempi toiselle suoraan sanottuna.

2. Käytätte Facebookia todistaaksenne, että teillä on loistava suhde.

Facebook ei ole oikea paikka todistella, kuinka hyvä suhteenne on. Puhukaa asioista kahden kesken, älkääkä tehkö niistä julkisia.

3. Odotat kumppanisi kertovan sosiaalisessa mediassa, kuinka ihana sinä olet.

Kumpi merkitsee sinulle enemmän: se, että kumppanisi kertoo sinulle kuinka ihana olet vai että hän kertoo sen kaikille? Kahdenkeskeisellä keskustelulla on aina positiivisempi vaikutus suhteeseen kuin asioiden kertominen Facebookissa kaikille.

4. Ikuistat intiimejä hetkiä ja julkaiset ne.

Intiimi hetki ei ole enää intiimi siinä vaiheessa kun jaat sen kaikkien muidenkin kanssa. Jokaisesta hetkestä ei tarvitse ladata kuvaa Facebookiin. Ei kannata etsiä muualta vahvistusta sille, että suhteenne on tarpeeksi hyvä. Teidän tulisi tietää se ilman muiden kommentteja.

5. Käytät sosiaalista mediaa keskustelujen käymiseen.

Toisinaan voi tuntua helpommalta lähettää viesti Facebookin kautta sen sijaan, että soittaisit tai laittaisit viestin. Tässä voi kuitenkin joskus käydä vahinko ja viesti saattaa päättä julkiseksi. Kannattaa siis olla tarkkana, että vain rakkaallesi tarkoitetut viestit eivät päädy kaikkien nähtäville.

6. Uskot ylipäätään Facebookin kertovan jotain suhteen laadusta.

Facebookissa asiat saa näyttämään tasan siltä, mitä itse tahtoo, eikä sillä ole välttämättä mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Keskity siis siihen, mitä sinulla on kumppanisi kanssa, äläkä siihen, miltä suhteenne ulkopuolisen silmissä näyttää. 

Lähde: Your Tango

Lue myös: "Mekin pidämme kohteliaisuuksista" - asiat, jotka miehet haluavat naisten tietävän

Kilpailut

Uusimmat