Kuva: Fotolia

Järkyttävä tutkimus: Ihmisryhmä, josta 40 prosenttia yrittää itsemurhaa

12.12.2016 11:15 - Senni Loikala

Kyselyyn vastasi yli 27 000 transsukupuolista.

Amerikkalainen transsukupuolisten tasa-arvoa ajava järjestö National Center for Transgender Equality teetti hiljattain kyselyn, johon vastasi yli 27 000 Yhdysvalloissa asuvaa transsukupuolista. Kyselystä uutisoi arvostettu brittilehti The Guardian.

Tuloksista selvisi, että transsukupuoliset kohtaavat monenlaisia pysyviä ja elämänlaatua radikaalisti horjuttavia haasteita.

- Vastaukset paljastivat laaja-alaista kaltoinkohtelua, kiusaamista ja väkivaltaa lähes kaikilla elämän osa-alueilla; olipa kyse opiskelusta, työelämästä tai perhe-elämästä, kyselyä toteuttamassa ollut Sandy E James kertoo.

Itsemurhayritysten luvut korkeita

35 prosenttia vastanneista kertoi, että he olivat kokeneet ”vakavaa psykologista ahdinkoa” kuluneen vuoden aikana. Tämä näkyi hurjana piikkinä itsemurhayrityksissä, sillä seitsemän prosenttia oli yrittänyt itsemurhaa viimeisen vuoden aikana.

40 prosenttia kertoi yrittäneensä itsemurhaa elämänsä aikana. Tämä on lähes yhdeksän kertaa enemmän, kuin amerikkalaisilla keskimäärin.

Kolmannes vastaajista kertoi elävänsä köyhyydessä. Lisäksi transsukupuoliset olivat työttöminä kolme kertaa muita todennäköisemmin. Heidän työttömyysasteensa oli 15 prosenttia.

Transsukupuolisten kokemukset verbaalisesta ja fyysisestä väkivallasta sekä seksuaaliset hyväksikäytöt olivat myös yleisiä.

Lue myös: Gigantin tv-mainos puhuttaa - SETA kiittelee rohkeudesta

Lue myös: Sukupuoltaan korjannut mallikaunotar jakaa tarinansa

Lue myös: Onko tämä mahdollista 2010-luvulla? Suomessa ihmisiä pakotetaan lapsettomiksi

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat