Kuva: Fotolia

Vältä kiusallinen hiljaisuus ensitreffeillä - katso aiheet, jotka kirvoittavat hyviä keskusteluja

16.12.2016 21:45 - Elisa Jalasjoki

Esimerkiksi lapsuusmuistoista puhuminen on helppo tapa avata kiinnostava keskustelu.

Ensitreffit ovat yleensä lähes poikkeuksetta hieman hiljaiset. Vaikka kumpikin osapuoli olisi kiinnostunut, jännittävä tilanne tuntemattoman henkilön kanssa saa sanat usein jumittumaan kurkkuun. 

Glamour-lehti kokosi yhteen kahdeksan helppoa keinoa avata keskustelua. Mikäli yhteiset keskustelunaiheet tuntuvat siis loppuvan kuin seinään ja hiljaisuus uhkaa vallata huoneen, kokeile käyttää jotakin allaolevista aiheista. Lapsuusmuistoista tai eläimistä keskusteleminen saa usein kenet tahansa innostumaan.   

Katso aiheideat alta. 

1. Lapsuusmuistot

Lapsuusmuistoista on hyvä jutella. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole aloittaa terapiaistuntoa. Kysy treffikumppaniltasi esimerkiksi missä hän kasvoi, tai mistä asioista tämä oli kiinnostunut lukioikäisenä. 

2. Perhe

Oma perhe on helppo keskustelunaihe. Voit kertoa esimerkiksi hauskoista kommelluksista sisarustesi kanssa, tai kysellä treffikumppanisi perheestä. Halusimme tai emme, perhesuhteet kertovat paljon myös meistä itsestämme.

3. Eläimet

Ihmiset rakastavat puhua lemmikeistään. Kysele treffikumppanisi mahdollisista eläimistä, onko hänellä tällä hetkellä, vai kenties ollut lapsuudessa. Nykypäivänä eläinvideoita täynnä oleva internet helpottaa myös aiheesta keskustelua. 

4. Paikat, joissa olet asunut tai matkustellut

Mikäli omat kokemuksesi eivät ole ihmeempiä, tiedustele niitä seuralaiseltasi. Parhaassa tapauksessa pääset oppimaan paljon uusista kulttuureista, ja keskustelu tuntuu kulkevan kuin siivillä. 

5. Työmurheet

Myönnettäköön, jokainen rakastaa valittamista. Välillä on mukava päästellä höyryjä tuiki tuntemattoman henkilön seurassa. Saatat yllättyä, kuinka syvällisille vesille keskustelu työstä voi johtaakaan. 

6. Ystävät

Osoittamalla mielenkiintoa toisen ystäviin ja elämään yleisesti osoittaa, että olet mukavaa ja reilua seuraa. Parhaimmillaan aihe johtaa esimerkiksi keskusteluun siitä, mitä kaikkia piirteitä arvostatte toisissa ihmisissä. 

7. Viimeisin näkemäsi elokuva/näytelmä/konsertti

Laajat kysymykset, kuten esimerkiksi "Mitä teet vapaa-ajallasi?", aiheuttavat helposti toisessa osapuolessa paineita. Sen sijaan on mielenkiintoisempaa kertoa jostakin tietystä elokuva - tai konserttikokemuksesta. 

8. Aiemmat treffikokemukset

Oman, tai toisen ihmisen tapailuhistorian kimppuun ei ole hyvä hyökätä heti ensimmäisessä lauseessa. Kevyen jutustelun jälkeen keskustelu esimerkiksi hauskimmista tai hirveimmistä treffeistä saattaa kuitenkin keventää tunnelmaa selvästi, sekä kirvoittaa päivän naurut. 

Lue myös: Kamalimmat ensitreffikokemukset saavat kyyneleet valumaan - joko naurusta tai myötätunnosta

Lue myös: Nainen jakoi naapuripöydän katastrofaaliset "treffit" Twitter-seuraajilleen - todellinen nettihitti

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat