Kuva: Fotolia

Työpaikan erilaiset persoonallisuustyypit selvitettiin - tunnistatko itsesi ja kollegat?

03.03.2017 19:30 - Erica Alaluusua

Esimerkiksi johtajien yleisin persoonallisuustyyppi oli uranuurtaja.

Työyhteisö ei välttämättä toimi toivotulla tavalla, mikäli roolijakoa ei ole suunniteltu oikein. Harvard Business Review julkaisi tuoreen tutkimuksen, joka selvitti työpaikan neljä erilaista persoonallisuustyyppiä, auttaakseen työnantajia hyödyntämään alaistensa voimavarat.

Tutkijat selvittivät neljä vallitsevaa persoonallisuustyyppiä, jotta tiimityöskentely johtaisi yrityksissä parempiin tuloksiin. Tutkimuksissa arvioitiin 19 000 ihmistä, joiden avulla persoonat määriteltiin.

Tutkimuksessa myös selvisi, että johtajien persoonallisuustyypeistä yleisin on uranuurtaja. Stressaantuneimmat työntekijät olivat yleisimmin huoltajia. 

Persoonallisuustyypeistä voit lukea lisää alta.

Uranuurtaja

Uranuurtajaa kiinnostaa mahdollisuuksien voima ja säkenöi energiaa sekä mielikuvituksellisuutta tiimin sisällä. He työskentelevät vaistonvaraisesti eikä heillä tuota vaikeuksia ottaa riskejä. Uranuurtajaan vetoavat rohkeat ja raikkaat ideat, sekä luovat lähestymistavat.

Huoltaja

Huoltajat haluavat asioiden olevan tasapainossa. He tuovat järjestystä sekä täsmällisyyttä tiimiin. Käytännöllisinä persoonina, he eivät tykkää ottaa riskejä, ja ovat mukavuusalueellaan pysyessään faktoissa, luvuissa ja yksityiskohdissa. Luonnostaan järkevänä ihmistyyppinä, huoltaja ottaa opikseen aiemmista virheistään.

Ajuri

Ajurit haluavat saada aikaan tuloksia, rakastavat haasteita ja heille voittaminen on esisijaista. Ajurit tuovat työtiimiin liikettä, mutta he ovat myös loogisia ja datakeskeisiä. He näkevät ongelmat mustavalkoisina ja ottavat ne heti hoitoonsa.

Yhdistäjä

Yhdistäjät tuovat nimensä mukaisesti työtiimin yhteen. He arvostavat yhteyksiä, ja heidän ensisijainen huolenaiheensa on ihmissuhteet tiimissä ja heiden vastuunsa kollegoille. Yhdistäjät ovat diplomaattisia, ja heidän onnistumisensa näkyy harmoniana ja yksimielisyytenä.

Lue myös: Työnhakijat jakoivat kamalimmat haastattelukokemuksensa: "Röyhtäisin kesken vastaukseni"

Lue myös: Psykologiset kikat, joita voit käyttää hyväksi arkipäiväisissä tilanteissa muiden huomaamatta sitä

Lue myös: Mitä ihmiset sanoisivat pomoillensa, jos uskaltaisivat? Tiukka lista leviää netissä

Lähde: Harward Business Review

Kilpailut

Uusimmat