Kuva: Fotolia

Yllättävä neuvo naisille leviää: Tee eropäätös kuukautisten aikana!

05.04.2017 19:45 - Senni Loikala

Sydämensä ääntä rakkausasioissa kannattaa kuunnella erityisesti kuukautisten aikaan, väittää hormonien asiantuntija.

Naiset huolestuvat parisuhteensa heikkouksista varmimmin juuri ennen kuukautisten alkua sekä kuukautisten aikaan, väittää naisten hormonitoiminnan asiantuntija Alisa Vitti Glamour-lehdelle. Vitti työskentelee myös ravitsemusterapeuttina ja hän on kirjoittanut WomanCode-kirjan.

Vittillä on yllättävä neuvo naisille, jotka harkitsevat eroa kumppanistaan: Tee eropäätös kuukautisten aikaan!

Perustelut

Perustelut saattavat tuntua monista ymmärrettäviltä - ainakin teoriassa. Mikäli viivästytät eropäätöksen tekoa kuukautisten yli, saattavat hormonisi saada sinut luontaisesti kiinnostumaan uudestaan kumppanistasi.

- Naiset usein tyytyvät epätäydellisiin parisuhteisiin, joissa heitä vaivaa tunne siitä, etteivät suhteen osapuolten tarpeet kohtaa toisiaan. Ovulaation aikaan testosteroni saa sinut ajattelemaan, että ”En pidä hänestä pitkällä tähtäimellä, mutta tahdon harrastaa seksiä hänen kanssaan juuri nyt”, Vitti väittää.

Tämän vuoksi Vitti kannustaa naisia luottamaan sydämensä ääneen juuri kuukautisten aikaan sekä kuukautiskierron luteaalisessa vaiheessa. Jälkimmäisellä tarkoitetaan ovulaation ja seuraavien kuukautisten välistä aikaa.

- Se, mitä ajattelet luteaalisessa vaiheessa sekä kuukautisten aikaan edustaa sinua isolla e:llä.

Pysy erossa kuukautiskierron loppuun

Mikäli eropäätös tapahtuu näiden kuukautiskierron vaiheiden aikana, suosittelee Vitti pysymään erossa entisestä rakkaasta ainakin kuukautiskierron loppuun asti. Tämä siitä syystä, että ovulaatio voi lisätä houkutusta yhteenpaluulle tai eroseksin harrastamiselle.

On toki selvää, että eroamisen ajankohtaa tuskin kannattaa valita yksin kuukautiskierron perusteella. Jos ongelmat eivät ratkea keskustelemalla etkä näe teillä onnellista yhteistä tulevaisuutta, voi erkaantuminen olla suositeltavaa vitkuttelematta.

Lue myös: Mitä nainen ajattelee kuukautisten aikaan? Eeppinen listaus paljastaa

Lue myös: Kuukautistesi alkamisikä voi kertoa, miten suuren vauvan tulet synnyttämään!

Lue myös: Siteille ja tamponeille uusi haastaja: Puikko, joka liimaa häpyhuulet yhteen!

Lähde: Glamour

Suosittelemme

Uusimmat