Kuva: Fotolia

Miten pysyä läheisinä koulukaveriporukan kanssa koulun päätyttyä? Viisi keinoa

09.04.2017 11:15 - Iiro Myllymäki

Järjestäkää ryhmätapaamisia aina silloin tällöin ja lähetelkää hassuja kuvia ryhmächatissa.

Koulussa tulee kätevästi tutustuttua useisiin ihmisiin. Jos hyvin käy, kouluaikoina saat elämääsi uuden tiiviin kaveriporukan, jota ilman et voi enää kuvitella eläväsi. Sitten koulu loppuu ja elämä heittää kaveriporukan tyypit eri paikkakunnille asumaan. Miten tässä tilanteessa yhteisen ystävyyden voi pitää hengissä?

Elite Daily -sivusto on listannut viisi keinoa, joiden avulla kaveriporukkasi säilyy hengissä elämäsi uusien käänteiden keskellä. Keinot pätevät toki muihinkin kaveriporukoihin kuin koulussa tutustuneisiin.

1. Järjestä ryhmätapaamisia

Vaikka WhatsAppin ryhmächatit ovat hyvä keino pitää yhteyttä, ei mikään voita kunnon tapaamista kasvotusten. Ota siis aloite omiin käsiisi ja järjestä yhteinen tapaaminen koko kaveriporukan kesken. Tapaamista kannattaa alkaa suunnitella hyvissä ajoin etukäteen, jotta saadaan sovittua kaikille sopiva ajankohta. Kun viimein pääsette tapaamaan, huomaatte, että voitte jatkaa juuri siitä mihin viimeksi jäitte kuin päivääkään ei olisi kulunut.

2. Kysy kuulumisia

Kysele kavereidesi kuulumisia joko ryhmächatissa tai henkilökohtaisesti. Tällainen hyvin pienikin huomionosoitus ilahduttaa aina. Kun ette enää näe niin usein kuin ennen, elämän pienet ilon ja surun aiheet saattavat jäädä jakamatta. Kun kyselette toistenne kuulumisia, pääsette juoruamaan elämänne käänteistä kuin ennen vanhaan.

3. Käytä Skypeä ja FaceTimea

Nykyteknologia mahdollistaa kavereiden näkemisen, vaikka olisitte toisella puolella maapalloa. Esimerkiksi ryhmäsessiot Skypessä ja FaceTimessa ovat hyviä vaihtoehtoja silloin, kun ette kykene järjestämään varsinaista yhteistapaamista ja pelkkä ryhmäviestittely ei tunnu riittävältä.

4. Lähetä kuvia, jotka muistuttavat yhteisistä jutuistanne

Ryhmächattiin on helppo lähetellä kuvia, jotka hauskalla tavalla muistuttavat teidän yhteisistä sisäpiirin jutuistanne. Oletko baarissa, jossa vietitte porukalla ikimuistoisia bileiltoja yhdessä? Lähetä siitä kuva. Ostitko kengät, joita himoitsitte kaupassa porukalla? Lähetä niistä kuva. Tällaiset kuvat pitävät yllä mukavaa yhteisöllisyyden tunnetta ja muistuttavat siitä, että teidän ystävyydessänne on jotain ainutlaatuista, mitä muut eivät koskaan voi tajuta.

5. Kerro omia kuulumisiasi

Viestittelyissä voit kysellä muiden kuulumisia, mutta voit myös aloitteellisesti kertoa oman elämäsi käänteistä, olivat ne sitten pieniä tai suuria. Seurustelusuhteen aloittaminen tai maailmanlopun krapulassa rypeminen ovat asioita, joista ei välttämättä kirjoiteta julkisesti sosiaaliseen mediaan, joten kannattaa päivittää näitä tapahtumia suoraan kaveriporukallesi. Kun päivitätte kuulumisianne silloin tällöin, ei missään kohtaa pääse syntymään tunnetta siitä, että olette kadonneet toistenne elämistä. Sitä kukaan teistä ei kuitenkaan halua.

Lue myös: 20 asiaa, jotka ovat tuttuja parhaille ystäville

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat