Kuva: Fotolia

Tapa, joka vahvistaa suhdetta ja lisää seksuaalista innostusta - onko jo osa elämääsi?

05.05.2017 13:45 - Reija Saarinen

Jos haluaa vahvistaa suhdettaan, kannattaa olla rakkaansa kanssa läheisissä tunnelmissa.

Daily Star -sivusto uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan hieronta saattaa hyvin olla avain onnelliseen parisuhteeseen ja lisääntyneisiin seksihaluihin.

Tähän tulokseen päätyivät siis tutkijat, joiden mukaan tämä ei-seksuaalinen teko lisää hyvinvointia sekä hieronnan antajassa että vastaanottajassa. Siksi se kannattaisi heidän mukaansa ottaa osaksi päivittäisiä rutiineita.

Tutkimukseen osallistuneiden parien mukaan heidän fyysinen ja henkinen terveytensä kohentui jokaisen oppitunnin jälkeen. Jopa 74 prosenttia osallistuneista pareista nautti hieronnasta ja sen tuomasta muutoksesta sen verran paljon, että he jatkoivat sitä vielä tutkimuksen jälkeenkin. 90 prosenttia sen sijaan kertoi suosittelevansa tapaa omille tuttavilleen.

- Tutkimustulosten valossa näyttää siltä, että hieronta yksinkertainen ja tehokas tapa pariskuntien fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin parantamisessa. Sen lisäksi se on oiva tapa osoittaa kumppanille kiintymystä, psykologi Sayuri Naruse kertoo.

- Hieronta on halpa ja miellyttävä toimintatapa, joka on terapeuttinen ja helposti lisättävissä pariskunnan päivittäiseen arkeen.

Kannattaa myös muistaa, että hieronta on oiva keino kivun, stressin ja lihasjännityksen hoitoon, joten käytännössä pienellä teolla saa hoidettua monta erilaista vaivaa.

Tiesitkö, että korvahieronta voi antaa energiaa väsyneeseen päivään? Miten homma sitten toimii, siihen löydät ohjeet täältä.

Lue myös: 5 helpolla vinkillä voit antaa itsellesi täydellisen hieronnan

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat