Kuva: Fotolia

Äiti jakoi herättelevän kuvaparin itsestään ja lapsistaan - "Molemmat kuvat edustavat elämääni"

09.05.2017 09:15 - Iiro Myllymäki

Kathy DiVincenzo haluaa herättää ihmiset puhumaan avoimesti synnytyksen jälkeisestä masennuksesta.

Synnytyksen jälkeinen masennus on ongelma, josta liian harva uskaltaa puhua ääneen leimautumisen pelossa. Nyt Kathy DiVincenzo -niminen äiti on ottanut rohkean askeleen ja herättänyt keskustelua asiasta Facebookissa oman tarinansa ja kahden kuvan voimin.

Toisessa kuvassa DiVincenzo näyttää iloiselta lastensa kanssa, ja lastenhuone on putipuhdas. Sen sijaan toisessa kuvassa nainen katsoo kameraan uupuneena, eikä huonekaan ole siisteimmillään. Nainen kirjoittaa, että hänestä on tärkeää näyttää äitiydestä myös se puoli, jota monet eivät Facebookissa uskalla näyttää. Nainen kirjoittaa, että hänellä on diagnosoitu synnytyksen jälkeinen masennus, ahdistuneisuushäiriö ja pakko-oireinen häiriö.

”Totuus on, että molemmat kuvat edustavat elämääni päivästä riippuen. Voisin kuitenkin tuntea oloni mukavaksi jakaessani vain toisen näistä todellisuuksista seuraajilleni, ja tämä on ongelma. On rankkaa, että minulla on nämä ongelmat, mutta vielä rankempaa on teeskennellä päivittäin että minulla ei niitä olisi. Työskentelen kovaa piilottaakseni tämän todellisuuden kaikilta, koska en halua kenenkään tuntevan oloaan epämukavaksi”, nainen kirjoittaa.

DiVincenzo jatkaa tekstissään, että ihmisten on lakattava automaattisesti olettamasta, että synnytyksen jälkeen elämä on auvoisaa. ”Yhdelle ihmiselle seitsemästä se ei ole”, nainen kirjoittaa.

DiVincenzo rohkaisee muitakin kertomaan avoimesti omista äitiyteen liittyvistä mielenterveysongelmistaan, jotta näiden ongelmien ympärillä vallitsevaa stigmaa saadaan vähentymään.

Naisen kirjoitus ja kuvat ovat keränneet Facebookissa yli 40 000 reaktiota, ja päivitystä on jaettu huikeat yli 65 000 kertaa.

Lue myös: Kaksi lasta synnyttänyt nainen esittelee vatsansa: 'Olen itkenyt viimeiset 18 kuukautta'

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat