Kuva: Fotolia

Uusi tutkimus naisten kumppaninvalinnasta saattaa yllättää - päteekö sinun suhteessasi?

15.05.2017 11:45 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Tutkimuksen mukaan tietynlainen tuttuus ja turvallisuus voi edesauttaa sitä, että naiset suosivat omien veljiensä tyyppisiä miehiä.

Evolution and Human Behavious Journal -sivustolla julkaistussa tutkimuksessa tutkijat summaavat, että naiset todella etsivät tulevasta kumppanistaan samanlaisia piirteitä kuin omista veljistään. 

Tutkijat kertoivat, että he löysivät tutkimuksen perusteella selviä todisteita siitä, että naiset etsivät potentiaalisen miesehdokkaan kasvoista tietynlaisia samankaltaisuuksia veljensä kanssa.

- Löydöksemme eivät ole sääntöjä tai sopivia jokaiseen naiseen, mutta me todella havainnoimme, että suurella todennäköisyydellä kumppaneilla oli hienoisia samankaltaisuuksia naisten veljien kanssa, tutkimusta johtanut Tamsin Saxton on kommentoinut.

Miten tutkittiin?

Tutkimuksessa osallistujia pyydettiin määrittelemään eri miesten kasvojen samankaltaisuuksia. 

Osallistujille annettiin paperi, jonka toisella puolella oli kuva heidän veljestään ja toisella puolella kuvat neljästä eri miehestä. Kolme niistä miehistä olivat osallistujalle ennestään tuntemattomia ja yksi oli hänen oma kumppaninsa. Osallistujia pyydettiin tämän jälkeen kertomaan, kuka muistutti ulkonäöllisesti eniten heidän veljeään.

Saxton viittasi tutkimuksessaan myös aiempiin tutkimuksiin joissa kerrotaan, että ihmiset valitsevat kumppanikseen henkilön, joka muistuttaa heidän omaa isää/äitiään. Hänen mukaansa sama voi päteä myös sisaruksiin.

Saxtonin mukaan tuttuus on monille viehättävää, jonka vuoksi ihmiset suosivat romanttisessa kumppanissaan samanlaisia ominaisuuksia, mitä heidän omat sisaruksensa tai vanhempansa omaavat.

Lähde: Independent

Lue myös: Tuletko juttuun kumppanisi ystävien kanssa? Kertoo suhteenne kestävyydestä

Lue myös: Osa miehistä pilkkaa homoja ja rakastaa seksistisiä vitsejä - taustalla inhimillinen pelko

Lue myös: Miesten pitää päästä oluelle ystävien kanssa kahdesti viikossa - syyt terveydellisiä

Kilpailut

Uusimmat