Kuva: Fotolia

Superkeino onnistuneisiin treffeihin löydettiin - käytä vain, jos tahdot toisen ihastuvan

22.05.2017 22:15 - Senni Loikala

Mitä rohkeammin esität treffiseurallesi kysymyksiä hänestä ja hänen elämästään, sitä todennäköisemmin hän alkaa pitämään sinusta.

Jos tahdot päästä deittiseurasi kanssa toisille treffeille, kannattaa sinun esittää hänelle paljon kysymyksiä. Mitä rohkeammin toiselta kysyy asioita hänestä ja hänen elämästään, sitä todennäköisemmin treffit saavat myöhemmin jatkoa. Näin ainakin, mikäli tuoretta Harvardin yliopiston tekemää tutkimusta on uskominen.

Tutkimus on julkaistu Journal of Personality and Social Psychology -lehdessä ja siitä uutisoi Independent.

Joskus ihmiset pitävät kysymykset sisällään, koska he saattavat esimerkiksi pelätä vaikuttavansa liian innokkailta. Tämä ei kannata, vahvistavat tutkijat.

- Vaikka kysymysten esittämisen vaikutukset ovat selviä ja hyödyllisiä, ihmiset eivät ymmärrä, että se auttaa ihmisiä pitämään toisistaan. Ihmiset saattavat olla epävarmoja siitä, mitä heidän pitäisi kysyä ja he saattavat myös pelätä, että heitä pidetään epäkohteliaina kysymysten takia, tutkijat kertovat.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimukseen osallistui 110 naista ja miestä, jotka laitettiin neljä minuuttia kestäneisiin speed dating -treffeille. Kyseisen treffimuodon ideana on, että treffikumppaneilla on rajallinen aika tutustua toisiinsa. Tämän jälkeen he päättävät, tahtovatko he jatkaa tutustumista myöhemmin.

Kaikki speed dating -treffeillä käydyt keskustelut äänitettiin. Tutkijat tarkkailivat, kuinka paljon osallistujat kysyivät toisiltaan kysymyksiä treffien aikana. Jälkeenpäin osallistujilta kysyttiin, tahtoisivatko he tavata seuralaisensa uudestaan.

Treffikumppanit kysyivät toisiltaan keskimäärin kymmenen kysymystä. Kaikista todennäköisemmin osallistujat tahtoivat toisille treffeille sellaisten henkilöiden kanssa, jotka olivat esittäneet heille vähintään 15 kysymystä.

Lue myös: Suositut seksiasennot voivat haitata naisen orgasmin saamista - löydätkö listalta oman suosikkisi?

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat