Kuva: Fotolia

Miksi mies ei saa erektiota? 5 syytä

03.07.2017 22:45 - Senja Rapila

Vaikka monet usein sitä pelkäävätkin, ei miehen erektiovaikeudet johdu aina seksikumppanista.

Olette seksiviestitelleet koko päivän. Molemmat ovat käyneet kuumempana kuin asfaltti kesähelteellä, ja vihdoin työpäivän päätteeksi on aika ryhtyä toimiin. Innostus loppuu kuitenkin lyhyeen, kun mies ei saa erektiota.

Mistä se voi johtua, ettei mies saa erektiota yrityksestä huolimatta? Aina kun syy ei löydy seksikumppanista. Voit lukea Elite Daily -sivuston listaamat syyt alapuolelta.

1. Hermot

Useimmilla miehillä saattaa olla suorituspaineita, joten hermot saattavat tulla tielle ennen seksiaktin aloittamista. Jos hän stressaa omasta suorituksestaan, ulkonäöstään tai siitä tuleeko hän liian ajoissa, voi erektio jäädä vain haaveeksi.

Eli yksinkertaisesti: välillä liika ajattelu ja hermoilu voi aiheuttaa erektiovaikeuksia.

2. Alkoholi

Tämä saattaa olla jo monille tuttu juttu, mutta joillain miehillä alkoholi vaikuttaa myös alakerran toimintaan. Alkoholi nimittäin turruttaa kroppaa, joten erektiovaikeudet baari-illan päätteeksi eivät ole merkki mistään vakavasta ongelmasta. Se vain kertoo sitä, että mies on todennäköisesti melkoisessa kännissä.

3. Huumeet ja lääkkeet

Huumeet aiheuttavat saman asian penikselle kuin alkoholi: olipa kyseessä reseptilääke esimerkiksi masennukseen tai ahdistukseen, tai ihan vain laittomat huumausaineet, ne kaikki vaikuttavat ihmisen kroppaan samalla tavalla.

Mikäli miehellä on jatkuvasti erektio-ongelmia esimerkiksi reseptilääkkeiden syömisen takia, kannattaa asiasta käydä keskustelemassa lääkärin kanssa.

4. Stressi

Ymmärrettävää, mutta myös stressi voi aiheuttaa miehelle erektio-ongelmia. Eikä tilannetta helpota se, jos tilaisuuden tullen hän ei onnistukaan saamaan erektiota: se tuo mitä todennäköisemmin vielä enemmän stressiä.

Jos haluatte yrittää pelastaa tilanteen, nauraminen yleensä helpottaa stressiä ja ahdistusta. Eli yritä saada kumppanisi nauramaan, esimerkiksi kutittamalla, ja tilanne voi helpottua. Tärkeintä on, että miehen kumppani pitää hermot jäässä, jättää voivottelut sikseen ja yrittää saada miehen ajatukset aivan jonnekin muualle kuin erektion puutteeseen.

5. Kiinnostuksen puute

Vaikka mies pitäisikin sinua hyvännäköisenä ja haluaisi antaa sinulle hyvät kyydit, se ei välttämättä aina riitä. Mieskään ei välttämättä ole aina sillä tuulella, että hän haluaisi seksiä. Joissain tapauksissa hän voi jopa tapailla muita ihmisiä, joten ehkä hänen halunsa ovat jo tyydytettyjä. 

Siinä vaiheessa kun miehellä on erektiovaikeuksia, tärkeintä on, että seksikumppani pysyy rauhallisena, eikä syytä varsinkaan omaa kumppaniaan erektion puutteesta. Todennäköisesti miehellä on jo muutenkin huono omatunto siitä, eikä hän tarvitse yhtään enempää syyllistämistä. Sen sijaan halaa häntä, suukota hellästi kaulalle ja kerro hänelle kuinka paljon välität hänestä.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Miksi naiset haluavat seksiä? Yleisimmät syyt julki

Lue myös: Orgasmi hukassa? 9 kuumaa täsmävinkkiä nautinnon saavuttamiseen yksin tai yhdessä

Lue myös: Pariskuntien seksielämässä yleinen kompastuskivi: Kuinka toisen seksifantasioihin tulisi suhtautua?

Kilpailut

Uusimmat