Kuva: Fotolia

Miltä rakkaus tuntuu? Asiantuntijat kertovat

09.07.2017 13:45 - Senja Rapila

Vaikka kaikki kokevat rakastumisen tunteen eri tavoin, on siinä monta yhteistä tekijää.

Kaikki eivät rakasta samalla tavalla, eikä niin pitäkään olla. Jos toinen tietää rakastuneensa ensisilmäyksellä, toisella rakastumisen tajuamisessa saattaa kestää jopa vuosia. Rakkaus saattaa näyttäytyä kaikille eri tavoin, mutta muutama asia yhdistää rakastamisen tunnetta jokaisella.

Se tuntuu ainutlaatuiselta

Yksi kaikista tärkeimmistä asioista muistaa on se, että kaikki tuntee rakkauden eri tavoin. Jos joku tuntee rakkautta järjellä, joku voi tietää rakastavansa pelkästään sydämensä kautta. Rakkaus tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, joten me kaikki koemme sen eri tavoin.

Joillekin se on se tunne, kun ette ole yhdessä ja kaipaat omaa kumppania. Toisille se on se outo ja jännittävä tunne, joka saa hieman huimaamaan. Sydän lyö lujempaa, tai huomaat, että olet mustasukkainen pienten ja "turhien" asioiden takia.

Se tuntuu tunteiden vuoristoradalta

Rakkaus ei ole pelkästään yksi tunne, vaikka monet niin ajattelevatkin. Rakkaus on kokonainen tunneskaala, joita kokee toisen läheisyydessä. Rakkauden tunteet muuttavat myös muotoaan ajan kuluessa.

Rakkaus voi tuntua siltä, että tunnet samanaikaisesti useita eri tunteita rakastettuasi kohtaan; vihaa, rakkautta, huolenpitoa, välinpitämättömyyttä, ikävää, riippuvuutta... Niin kuin sanottu, jokainen kokee rakkauden eri tunteiden kautta.

Se on ylitsevuotavaa iloa

Rakkaus täyttää sinut intensiivisellä, ylitsevuotavalla onnellisuuden tunteella ja siihen liittyvillä onnellisilla ajatuksilla. Saatat tuntea olosi hämmentyneeksi, aivan kuin aivoihisi olisi annettu juuri suuri määrä dopamiinia eli mielihyvähormonia.

Kun molemminpuolinen rakkaus iskee sinuun, voit tuntea juurikin sen onnellisuuden "iskun" tunteen tai tuntea kelluvasi rauhallisuudessa ja rakkaudessa. Kaikki tämä johtuu kemiallisista reaktioista kropassamme.

Kun olet oikeasti ja aidosti rakastunut, aivosi täyttyvät dopamiinista. Tämä saa sinut keskittymään vain yhteen ihmiseen ja silloin unohdat kaiken muun ympärilläsi. Uneksit hänestä ja pyörittelet fantasioita, joihin rakkautesi kohde liittyy.

Se tuntuu rauhalliselta ajan kuluessa

Vaikkakin rakkaus on tunteiden vuoristorataa, ajan kuluessa se ajautuu rauhallisille vesille.

Kun rakkaus kehittyy, niin myös sinun tunteesi. Intensiivisyyden tunne ei katoa, mutta se muuttuu vain positiivisiksi tunteiksi. Pitkäaikaiset, yhtä onnelliset pariskunnat sanovat, että he tuntevat rauhallisia, itsevarmoja, voimaannuttavia ja positiivisia tunteita.

Tosirakkaus tarkoittaa siis sitä, että rauhoittava aalto vain ajautuu ylitsesi ja huomaat, että kaikki on hyvin.

Se tuntuu kaikkinielevältä

Rakkauden ja kiintymyksen tunne toista henkilöä kohtaan voi olla niin voimakas, että voi jopa tuntua siltä, että se tunne saa sinusta otteen. Tämä tunne voi olla miltei pakkomielteinen.

Kun olet rakastunut. mietit rakkautesi kohdetta paljon. Voit jopa antaa oman persoonallisuutesi muuttua hieman hänen takiaan, ja nämä pienet muutokset voivat syöstä sinut raiteiltasi. Muista vain, että nämä pienet muutokset ovat ymmärrettäviä rakastuneena.

Tässä kannattaa vain muistaa se, että olet myös oma itsesi, eikä itseään kannata liikaa muuttaa. Muista tehdä asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Se auttaa rakkauttasi kasvamaan vielä lisää.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Tavat, jotka toteutuvat onnellisessa parisuhteessa joka päivä – täsmäävätkö omaasi?

Lue myös: Seksielämä voi kertoa parisuhteen piilevistä ongelmista – paljastavat merkit listattiin

Kilpailut

Uusimmat