Kuva: Fotolia

Tavat, jotka toteutuvat onnellisessa parisuhteessa joka päivä – täsmäävätkö omaasi?

05.07.2017 23:15 - Emmi Moilanen

Onnellisuutta ja läheisyyden tunnetta voi lisätä helposti päivittäisillä kehuilla ja pitkillä suudelmilla.

Rakkaus koostuu niin suurista tunteista kuin pienistä arkipäiväisistä huomionosoituksistakin. Onnellisuutta ei tule kuitenkaan pitää itsestäänselvyytenä, vaan usein hyvän parisuhteen eteen pitää nähdä runsaasti aikaa ja vaivaa.

MindBodyGreen-sivusto listasi viisi neuvoa, joiden tulisi hyvässä parisuhteessa toteutua päivittäin.

1. Suudelkaa päivittäin vähintään puolen minuutin ajan

Olkaa läsnä hetkessä, katsokaa tosianne hetken aikaa silmiin ja nauttikaa pitkästä suudelmasta. Päivittäin toteutettuna tämä tapa auttaa pitämään parisuhteen kipinää yllä ja tuo teitä myös henkisesti lähemmäksi toisianne.

2. Puhukaa myös vaikeista asioista

Parisuhteessa on tärkeää olla tietoinen siitä, mitä toisen osapuolen elämässä on parhaillaan meneillään. Hyvä keskinäinen kommunikaatio on paras tapa hälventää epäselvyyksiä välillänne, oli kyse sitten työstressistä tai rypystä rakkaudessa. Vaikeidenkin asioiden esiin tuominen auttaa parisuhteen kumpaakin osapuolta antamaan toiselle juuri sen tuen, mitä hän sillä hetkellä kokee eniten tarvitsevansa.

3. Eläkää hetkessä

Kiireisenkin arjen keskellä tulisi muistaa rauhoittua hetkeksi kotiin, sulkea häiriötekijät ympäriltään ja keskittyä vain siihen, että olette läsnä toisillenne. Keskustelkaa päivän kuulumisista, toisianne kohtaan kokemistanne tunteista sekä tulevaisuuden haaveista ja odotuksista. Syvällistä keskustelua käydessänne varmistukaa siitä, että ette vain juttele tärkeitä asioita läpi, vaan myös todella kuuntelette mitä toisella on sanottavana.

4. Muistakaa kehua

Kehuja on aina mukava saada, mutta eniten ne merkitsevät silloin, kun sanat tulevat rakastamamme henkilön suusta. Kehuminen on hyvä tapa kohottaa toisen itsetuntoa ja saada hänet tuntemaan olonsa erityiseksi. Jo viisi sekuntia päivittäin kehumiseen käytettyä aikaa voi parantaa parisuhteenne laatua.

5. Naurakaa yhdessä joka päivä

Nauru on elimistön luontainen keino vapauttaa hyvän olon hormoneja. Yhdessä vietetyt nauruntäyteiset hetket vahvistavat ilon ja turvallisuuden tunnetta myös parisuhteenne kannalta. Ei ole väliä onko kyseessä vitsi, hauska elokuva tai internetin hölmö kissavideo, vaan tärkeintä on se, että jaatte pieniä ilon kokemuksia yhdessä joka päivä.

Lue myös: Onko hän luottamuksesi arvoinen? 4 seikkaa paljastavat

Lue myös: Arkiset tavat, jotka vahingoittavat parisuhdetta - ethän sorru?

Lue myös: Tutkijat selvittivät varman keinon saada parisuhde vahvemmaksi

Lähde: MindBodyGreen

Kilpailut

Uusimmat