Kuva: Fotolia

Yhdeksän asiaa, mitä ei tule sanoa raskaana olevalle naiselle

09.07.2017 17:15 - Tiina Svensk

Jos itsellään ei ole kokemuksia raskausajasta, ei kannata yrittää samaistua toisen tilanteeseen.

Odottavat äidit kuulevat kaikenlaisia heittoja odotusaikanaan. Pop Sugar -sivusto kokosi niistä kymmenen yleisintä, hauskinta ja älyttömintä yhteen. Voitko samaistua seuraaviin lauseisiin - tai oletko laukonut niitä itse?

1. "Tuntuu kuin itsekin olisin raskaana!" Jos et oikeastaan ole raskaana, niin silloin sinusta ei varmaankaan voi tuntua siltä. Ei, vaikka olisit syönyt valtavan ravintola-annoksen.

2. "Olet valtava!" Varmaankin odottava äiti on huomioinut kasvaneen vatsansa. Siitä ei kuitenkaan tarvitse huomauttaa erikseen.

3. "Sinun ei oikeastaan kannattaisi tehdä noin." Olipa kyseessä sitten treenaaminen, tavaroiden nostaminen tai muu toiminta, odottava äiti varmasti tietää kaikista parhaiten, mitä hän saa tai ei saa tehdä.

4. "Sinun ei varmaankaan kannata tehdä noin synnytyksessä." Myöskään neuvoja itse synnytykseen ei kannata jaella, sillä raskaana oleva äiti on vamasti saanut kaiken tarvittavan tiedon H-hetkeä varten.

5. "Nauti viimeisistä vapaista kuukausistasi!" Kyseinen lause on varsin erikoinen tapa onnitella perheenlisäyksestä.

6. "Sinun ei varmaankaan kannata syödä tuota." Joko toiset haluavat huolehtia äidin linjoista tai ruoka-aineiden mahdollisista haitoista. Molemmista parhaiten tietää kuitenkin varmasti itse tuleva äiti.

7. "Entä jos sinun vauvasi on..." Mahdollisilla komplikaatioilla pelottelu ei varmaankaan helpota odotusajan huolia lainkaan. Yleensä ongelmat myös ilmenevät lääkärin vastaanotolla, joten säästä ihmettelysi vain itsellesi.

8. "Näytät väsyneeltä." Vauvan kantaminen yhdeksän kuukauden ajan voikin olla hyvin väsyttävää puuhaa. 

9. "Onko mitään vielä tapahtunut?" Jos näet viimeisillään raskaana olevan ystäväsi, voit olla varma, että mitään erikoisempaa hänen kohdustaan ei ole vielä tullut ulos. Turha hoputtaminen saattaa vain turhauttaa myös itse odottajaa

Lue myös: Tutkimus selvitti: Vaikuttaako raskaus naisen älykkyyteen?

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat