Kuva: Fotolia

Oletko koukussa rakkaasi tuoksuun? 5 asiaa, jotka voimakas rakastuminen aiheuttaa kehossa

13.07.2017 23:15 - Emmi Moilanen

Rakastuneena olo voi tuntua jännittyneeltä ja ihanan rentoutuneelta yhtäaikaisesti.

Rakkaus on ihana tunne ja rakastuneen olo voi tuntua jatkuvasti kevyen huolettomalta. On tavallista, että voimakkaan kiintymyksen tunteen lisäksi toisesta ihmisestä hullaantuminen aiheuttaa myös muita oireita ja jopa fyysisiä tuntemuksia.

Elite Daily -sivusto kokosi yhteen asiat, joita rakastuminen meissä usein aiheuttaa.

1. Olosi on rentoutunut ja jännittynyt yhtä aikaa

Kun viettää aikaa rakastamansa henkilön kanssa, hänen läheisyytensä saa olon usein tuntumaan hyvin onnelliselta ja rentoutuneelta. Rakkaus on kuitenkin siitä erikoinen tunne, että hyvästä olosta huolimatta se voi saada sinut myös jännittyneeseen ja lähes ylivirittyneeseen tilaan.

2. Tunnet riippuvuutta

Olo rakastamansa henkilön kanssa voi olla jopa niin hyvä, että saatat huomata olevasi riippuvainen rakkaastasi ja siitä ihanasta tunteesta, jonka hän sinussa aiheuttaa. Riippuvuuden voi huomata erityisesti silloin, kun vietätte aikaa erillänne ensimmäistä kertaa kenties päiväkausiin.

3. Janoat fyysistä läheisyyttä koko ajan

Ollessasi syvästi rakastunut saatat huomata, että olet vatsanpohjassa ihanasti kutittelevan tunteen lisäksi koukussa fyysiseen läheisyyteen. Rakastelu, halaukset tai suuteleminen – näistä mikä tahansa sopii sinulle.

4. Ajattelusi tuntuu hämärtyneen

Rakastuessa on normaalia, että keskittyminen esimerkiksi työpaikalla on erityisen vaikeaa siksi, että kumppani on jatkuvasti mielessä. Onneksi tämä on usein vain väliaikaista, sillä suhteen alkuhuuman tasaannuttua mielesi pystyy jälleen käsittelemään normaalisti myös muita asioita kuin vain rakastumisen ihanuutta.

5. Olet koukussa rakkaasi tuoksuun

Yleisesti tiedetään, että ihminen voi viehättyä muista henkilöistä heidän tuoksunsa ansiosta. Siksi on normaalia, että rakastunut tuntuu olevan kuin koukussa rakkaansa tuoksuun, tai ei esimerkiksi malta olla nuuhkimatta kumppaninsa yöllä käyttämää paitaa. Tuttu tuoksu tuo turvallisuuden tunnetta ja voi helpottaa ikävää.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Oletko löytänyt sielunkumppanisi? Merkit, joista tiedät olevasi rakastunut

Lue myös: Miltä rakkaus tuntuu? Asiantuntijat kertovat

Kilpailut

Uusimmat