Kuva: Fotolia

Haluaisitko seksielämältänne enemmän? 6 keinoa ilmaista toiveet kumppanille lempeästi

22.07.2017 21:45 - Emmi Moilanen

Jos seksielämästä puhuminen ujostuttaa, keskustelun voi kokeilla aloittaa romanttisen kirjeen avulla.

Seksin harrastaminen on usein hyvin intiimi tilanne, jonka aikana ihminen on myös erittäin haavoittuvainen. Sen takia tulisikin olla tarkka siitä, millä tavalla ilmaisee kumppanilleen tyytymättömyyttä seksielämää kohtaan. Vaikka kyseessä olisi vain pieniä seikkoja, joihin toivoisit parannusta, tulisi sanansa asetella mahdollisimman lempeästi.

Elite Daily -sivusto kysyi asiantuntijoilta, millä tavalla kumppanille tulisi ilmaista toiveitaan monipuolisemmasta seksielämästä.

1. Selvitä ensin itsellesi mistä nautit

Seksiterapeutti ja seksologi Stefani Threadgillin mukaan hyvä itsetuntemus takaa sujuvamman kommunikaation myös sänkypuuhissa kumppanisi kanssa.

- Jotta osaat kertoa toiselle, mitä toivot seksiltä, sinun täytyy ensin itse tietää mistä todella nautit, hän tiivistää.

2. Varmista, että tunnette kipinää myös makuuhuoneen ulkopuolella

Kun parisuhteessa kipinöi makuuhuoneen ulkopuolella, on erittäin todennäköistä, että myös seksin osalta kemiat osuvat loistavasti yhteen.

Jos jostain syystä jännität kertoa kumppanillesi mitä toivoisit seksiltänne enemmän, viettäkää aikaa ensin rennoissa merkeissä. Keskustelkaa asiasta ilman paineita siitä, että tilanteen täytyisi johtaa myös seksin harrastamiseen. Vahva henkinen yhteys on nimittäin ensimmäinen askel kohti avointa keskustelua myös seksielämästänne.

3. Ole rohkaiseva

Ennen kuin alat kertoa kumppanillesi listaa asioista, joita toivoisit hänen tekevän enemmän makuuhuoneen puolella, muista kiinnittää huomiosi myös positiivisiin puoliin.

Seksologi Tara Lee kertoo, että rohkaisevat kehut ja toiveet voi ilmaista lempeästi myös itse aktin aikana.

- Kyllä, tuo on todella lähellä sitä mitä rakastan, hän vinkkaa kokeilemaan.

4. Ole yksityiskohtainen

Kertomalla yksityiskohtaisesti siitä, mitä toivoisit lemmenleikeiltänne enemmän, on erinomainen tapa kehittää seksielämäänne. Kokeile kysyä suoraan, voisiko kumppanisi olla hellempi tai käyttää hitaampia otteita esimerkiksi esileikin aikana. Samalla kerro tarkasti, mikä saisi sinut erityisesti syttymään.

Lee muistuttaa myös, että toiveitaan voi naamioida kehun muotoon.

- Sinähän tiedät, että rakastan varsinkin sitä, kun etenemme hitaasti ja aistikkaasti, Lee antaa esimerkin.

5. Kirjoita kirje

Jos sinua ujostuttaa aloittaa seksiasioista keskusteleminen suoraan ja kasvokkain, kokeile avata vuorovaikutus kirjeen avulla. Jätä romanttinen ja seksiin viittaava viesti jonnekin, mistä kumppani varmasti löytää kirjeesi.

Myös videon linkittäminen kumppanille voi toimia mainiona keskustelun avauksena. Lähetä hänelle video esimerkiksi uudesta seksiasennosta, jota haluaisit kokeilla. Kirjoita saatesanoiksi toiveesi siitä, että kokeilisitte asentoa seuraavan kerran seksiä harrastaessanne.

6. Näytä mitä haluat

Leen mukaan suora toiminta on myös hyvä keino ilmaista kumppanilleen, mitä toivoisi makuuhuonepuuhilta enemmän. Esimerkkien antaminen seksipuuhien aikana auttaa kumppaniasi konkreettisesti ymmärtämään, mitä haluaisit hänen tekevän sinulle enemmän.

Seksin harrastamien on usein äärimmäisen intiimi tilanne kahden ihmisen välillä, joten on erityisen tärkeää muistaa kertoa ääneen se, kun kumppanisi onnistuu tyydytämään sinut juuri sellaisella tavalla mistä olet aina haaveillut.

Lue myös: Ryhdy petipuuhiin heti tänään - 7 erinomaista syytä harrastaa seksiä joka päivä

Lue myös: Miksi naiset haluavat seksiä? Yleisimmät syyt julki

Lue myös: "Miksi emme enää harrasta seksiä?" - avioliitossa elävät avautuivat suhteestaan

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat