Kuva: Fotolia

Suuret tuloerot voivat haastaa parisuhteen - Lue vinkit asiantuntijalta

23.07.2017 18:15 - Tiina Svensk

Suuret erot tuloissa voivat aiheuttaa huolia, vaikka niistä ei todellisuudessa tarvitse huolehtia.

Toisinaan yhteiselossa tulee vastaan tilanteita, milloin tuloerot yhteisessä taloudessa ovat huomattavat. Myös pariskuntien uravalinnat vaikuttavat suuresti siihen, kuinka paljon rahaa virtaa yhteiseen talouteen. Silloin vähemmän tienaava voi kokea paineita tilanteesta, mikä on täysin ymmärrettävää. 

Cosmopolitanin haastattelussa parisuhdeasiantuntija Annabelle Knight jakoi neuvonsa tilanteisiin, jossa laskut ja jakautunut varallisuus meinaa horjuttaa parisuhteen onnea:

1. Ymmärrä, että monille tuloerot ovat täysin normaali asia: Hyvin harvoin kaksi ihmistä tienaa täysin saman verran rahaa. Vaikka tuloerot voivat tuntua vaivaannuttavilta, ymmärrä, että tilanne on monelle parille täysin luonnollinen.

2. Keskustelkaa asiasta: Yhteiskunta on saanut meidät uskomaan, että on väärin tai röyhkeää puhua rahasta. Rahasta ei tule puhua perheenjäsenten eikä ystävien kesken - ja myös parisuhteessa on täysin normaalia vaieta aiheesta. Keskusteltaa kuitenkin tuloistanne ja niiden eroista avoimesti. Keskustelkaa, miltä tuntuu olla osapuoli, joka tienaa vähemmän. 

3. Käyttäkää laskupäätänne: Istukaa alas ja luokaa systeemi, joka toimii molemmille. Varsinkin, jos jaatte yhteisiä menoja, laskekaa, miten menot jakaantuvat reilusti molemmille.

4. Miettikää, mitkä asiat tuovat lisää arvoa suhteeseen: Rahan lisäksi on monia asioita, joita voit tuoda omaan suhteeseen lisää. Miten sinä voisit tuoda lisää suhteeseenne ja panostaa siihen? Ehkä voisit panostaa ruuan laittoon, siivoamiseen tai asioiden järjestelyyn?

5. Älkää syytelkö toisianne: On todella tärkeää, ettei parisuhteessa syytellä osapuolta, joka tienaa vähemmän. Jos toinen kokee olonsa tuomituksi tai saa negatiivista palautetta tuloistaan, voi luottamussuhde vahingoittua.

Lue myös: Millainen kumppani olet? Horoskooppimerkki kertoo

Lue myös: Millainen mies pettää todennäköisimmin? Yksi piirre kertoo paljon

Lue myös: Karut neuvot, joilla voit olla miljonääri jo kolmekymppisenä

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat