Kuva: Fotolia

"Nopein keino saada orgasmi" - lue 5 faktaa ja myyttiä itsetyydytyksestä

12.09.2017 23:45 - Senja Rapila

Orgasmin salat ovat monelle vielä tuntemattomat.

Monelle orgasmin saavuttaminen on mahdollista vain villeimmissä kuvitelmissa, mutta toisille se on perusarkea. Orgasmeista liikkuu myös monenmoista väitettä, joista kaikki eivät ole totta. Sen vuoksi Psychology Today on listannut viisi erilaista myyttiä ja faktaa, jotka jokaisen seksiä harrastavan tulisi lukaista läpi.

Faktaa vai fiktiota?

1. "Jos masturboit, se tarkoittaa ettei suhteesi ole tyydyttävä."

Myytti. Älä siis huolestu siitä, jos yllätät kumppanisi masturboimasta suihkussa aamuisin, ja jos hän kertoo haluavansa aloittaa päivänsä kyseisellä tavalla. Se ei välttämättä kerro ongelmista parisuhteessa.

2. "Se on nopein keino saada orgasmi."

Fakta. Masturboidessa orgasmin saavuttaa huomattavasti nopeammin, koska tietää juuri mistä pitää ja mitä kannattaa tehdä. Kumppani ei välttämättä tiedä täydellisesti sitä, millä paineella hänen tulisi avittaa sinua tai seksin rytmi ei ole orgasmille otollinen.

3. "Jos elät parisuhteessa, sinun ei tulisi tarvita masturobintia."

Myytti. Ihmiset masturboivat koko elämänsä, jos siitä vain pitävät. Masturbointi on oiva hetki hellitellä itseään ja viettää laatuaikaa itsensä kanssa. Masturbointi voi olla oiva stressinlievityskeino, mutta sitä monet tekevät myös pelkästään sen vuoksi, että se tuntuu hyvältä.

4. "Se auttaa sinua oppimaan oman kroppasi salat."

Fakta. Mitä enemmän masturboit, sitä paremmin opit tuntemaan oman kroppasi ja sen, mistä oikeasti pidät. Nämä opit voit myös opettaa myöhemmin kumppanillesi.

5. "Se on parempaa kuin seksi kumppanin kanssa."

Fakta ja myytti. Monet sanovat, että masturbointi on tyydyttävää, mutta se ei anna samanlaista yhteyden ja hyvänolon tunnetta mitä seksi kumppanin kanssa antaa. Joskus seksi kumppanin kanssa voi kuitenkin olla pettymys, mitä voi avittaa esimerkiksi leluilla tai pornon katselulla.

Lähde: Psychology Today

Lue myös: Aidot ihmiset jakavat vinkkinsä parempaan seksielämään: "Paras suipparivinkki on käyttää käsiä"

Lue myös: "Helppo asento antaa kovempaa kyytiä" - naiset kertovat, mitkä asennot tyydyttävät heidät parhaiten

Kilpailut

Uusimmat