Kuva: Fotolia

Suhteen ikäero vaikuttaa tyytyväisyyteen - vanhemman ja nuoremman osapuolen välillä isoja eroja

22.09.2017 19:15 - Katariina Auvinen

Puolisoiden elämänvaihe aiheuttaa muun muassa ristiriitoja parisuhteeseen.

Indy100-julkaisu kertoi tietoja pitkästä 13 vuotta kestäneestä tutkimuksesta, joka selvitti suhteen ikäeron vaikutusta tyytyväisyyteen. Tutkimuksessa selvisi, että isosta ikäerosta kärsivät ovat pääasiallisesti tyytymättömämpiä suhteeseensa, mutta asia ei ole aivan niin yksinkertainen.

-Yleensä tyytymättömyys liittyy siihen, että puolisot ovat erilaisessa elämänvaiheessa. Jos toinen haluaa matkustella, toinen haluaa mahdollisesti jo asettua paikoilleen. Nämä aiheuttavat ristiriitoja suhteeseen, jossa ikäero on suuri, päätutkija Terra McKinnish, kertoo. 

Merkittävin havainto liittyi sukupuolten välisiin eroihin. Pääasiallisesti ne vanhemmat miehet, jotka olivat suhteessa nuorempaan naiseen, olivat tyytyväisempiä. Nuoremmat naiset, jotka olivat suhteessa vanhempaan mieheen, olivat syvästi tyytymättömiä omaan tilanteeseensa. 

Myös vanhemmat naiset olivat pääasiallisesti tyytyväisiä parisuhteensa tilaan. Toisin sanoen suhteessa vanhemmat puolisot olivat tyytyväisempiä kuin nuorempi osapuoli. Tämän lisäksi tutkimuksessa selvisi, että miehet sekä naiset suosivat molemmat nuorempia kumppaneita. 

Lue myös: Rakastuitko itseäsi huomattavasti vanhempaan ihmiseen? Pahimmat kompastuskivet listattiin

Lähde: Indy100

Kilpailut

Uusimmat