Kuva: Fotolia

Oletko valmis vakavaan parisuhteeseen hänen kanssaan? Kysy itseltäsi 7 kysymystä, niin tiedät

07.10.2017 18:15 - Iiro Myllymäki

Luotatko häneen? Voitko olla oma itsesi hänen seurassaan? Muun muassa näihin kysymyksiin kannattaa pohtia vastausta.

Jos deittailu etenee tarpeeksi pitkälle, tulee vakavan keskustelun paikka: mitä me olemme toisillemme? Kun toinen osapuoli ottaa tämän keskustelun esiin, on sovittava, voiko suhteen osapuolet vielä tapailla muita vai siirtyykö suhde eksklusiivisuuteen. Vakavaan parisuhteeseen ei kannata ryhtyä ennen kuin on täysin varma. Elite Daily -sivusto on listannut seitsemän kysymystä, joihin tulisi osata vastata ennen kuin vakavaan suhteeseen ryhtyy.

1. Luotanko häneen?

Luottamus on kaiken perusta, joten tähän kysymykseen pitäisi pystyä vastaamaan ”kyllä” ennen parisuhteeseen siirtymistä. Jos et vielä luota häneen, kysy itseltäsi, miksi. Johtuuko se siitä, ettet tunne häntä vielä tarpeeksi hyvin? Vai johtuuko luottamuksen puute omista huonoista aiemmista kokemuksistasi suhteissa? Vai onko kyse jostain asiasta, jonka hän on tehnyt tai jättänyt tekemättä?

2. Etenemmekö liian kiireellä?

Alkuhuumassa on helppo siirtyä deittailusta liian nopeasti parisuhteeseen. Jos sinusta tuntuu, että on vielä liian aikaista ryhtyä vakavaan suhteeseen, sano se rohkeasti ääneen. Pieni lisäaika voi tehdä ihmeitä.

3. Osaammeko kommunikoida keskenämme?

Ennen parisuhteen aloittamista tulee varmistua siitä, että kykenette keskustelemaan avoimesti vaikeistakin asioista. Mieti jotain vakavampaa keskusteluanne ja tuntemuksiasi sen jälkeen. Koitko, että tulit todella kuulluksi? Vai jäikö sinulle vain hämmentynyt olo ja tunne siitä, että toista osapuolta ei oikeasti edes kiinnostanut, mitä sinulla oli sanottavana? Jos ette osaa kommunikoida keskenänne, parisuhteella ei ole tulevaisuutta.

(kuva: Fotolia)

4. Onko hän myös ystäväni?

Monet sanovat, että paras lähtökohta parisuhteelle on ystävyys. Pelkkä seksuaalinen kemia ei pidemmän päälle riitä, vaan teillä täytyy olla myös muuta yhteistä maaperää, jolle suhteen voi perustaa. Jos sinulla on hauskaa hänen kanssaan ja nautit yhteisestä ajastanne samalla tavalla kuin vanhan ystävän kanssa, parisuhteelle on hyvä potentiaali.

5. Olenko nähnyt hänen huonot puolensa?

Harvassa parisuhteessa voi välttyä riidoilta. Siksi onkin hyvä tietää jo ennen parisuhteeseen ryhtymistä, millainen toinen osapuoli on riitelijänä. Tuleeko hänestä ilkeä? Eikö hän osaa ottaa vastuuta ja myöntää virheitään? Syytteleekö hän sinua? Jos selviätte riidastanne lopulta hyvillä mielin, on suuri todennäköisyys, että näin käy myös parisuhteessa ollessanne.

6. Voinko olla oma itseni hänen seurassaan?

Kukaan ei jaksa näytellä pidemmän päälle ja piilotella omaa todellista itseään tärkeässä ihmissuhteessa. Jos et koe, että voit olla täysin oma itsesi kaikkine outouksinesi deittailukumppanisi seurassa, ei kannata ryhtyä vakavaan parisuhteeseen. Esittämisestä ja piilottelusta tulisi lopulta aivan liian stressaavaa.

7. Haluanko varmasti tätä?

Jos muiden ihmisten tapaileminen vielä houkuttaa ja tuntuu, että parisuhde on liian iso siirto tässä vaiheessa, kannattaa lyödä jarrua suhteessa etenemiselle. Sinun täytyy olla varma, että todella haluat parisuhdetta juuri tämän ihmisen kanssa eikä kyse ole vaikkapa vain toisen osapuolen miellyttämisestä tai ympäristön paineisiin vastaamisesta.

Lue myös: Oletko löytänyt rinnallesi sen oikean? Merkit, joista tiedät, että hänestä kannattaa pitää kiinni

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat