Kuva: Fotolia

Miehet nauttivat enemmän kavereidensa kuin tyttöystäviensä seurasta, uusi tutkimus väittää

14.10.2017 21:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Niin sanotut bromance-suhteet näyttävät voittavan perinteisen romanssin miesten mielestä.

Parisuhde on erityislaatuinen suhde, ja luulisi, että parisuhteen osapuolet eivät viihdy kenenkään muun kanssa niin hyvin kuin oman rakkaansa kanssa. Uusi tutkimus kuitenkin todistaa miesten osalta toista. Tämän tutkimuksen mukaan miehet nimittäin näyttävät nauttivan enemmän miespuolisten läheisten ystäviensä seurasta kuin tyttöystäviensä seurasta. Niin sanottu ”bromance”, eli tiivis kahden miehen välinen ystävyys, voittaa tämän tutkimuksen mukaan perinteisen romanssin.

Winchesterin yliopistossa toteutetussa tutkimuksessa tutkittiin 30:tä urheilualan opiskelijamiestä ja selvitettiin, miten he vertailevat miespuolisten ystäviensä ja tyttöystäviensä kanssa viettämäänsä aikaa. Kävi ilmi, että tutkittavat kokivat helpommaksi avautua ja ilmaista tunteitaan miespuolisille ystävilleen kuin tyttöystävilleen. Tämän lisäksi miehet kokivat, että tyttöystävät tuomitsivat heitä enemmän ja ”nalkuttivat” heille useammin kuin bromance-ystävät.

Sekä henkistä että fyysistä läheisyyttä sisältävät miesten väliset ystävyyssuhteet ovat nostaneet viime vuosina entistä enemmän päätään ja antaneet heteromiehille uutta tilaa ilmaista tunteitaan perinteisten heteroseksuaalisten suhteiden ohella.

- Tämä tutkimus osoitti, että nuoret miehet avoimesti ilmaisevat rakkauttaan miespuolisille ystävilleen ja käyttäytyvät intiimisti heitä kohtaan niin henkisesti kuin fyysisestikin, mikä on ollut aiemmin sosiaalisesti kiellettyä samansukupuolisten ystävyyksissä, kommentoi tutkija Adam White.

Lue myös: Miehet paljastavat: Asiat, joista emme pidä muissa miehissä

Lähteet: Lad Bible, Mirror

Uusimmat